Tankkifirma Wargamingillä menee lujaa – 150 miljoonaa pelaajaa

02.03.2016 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Valkovenäjällä perustettiin 18 vuotta sitten pieni pelitalo, Wargaming.Net. Tänään firma on yksi pelialan pikkujäteistä, kiitos World of Tanksin aloittaman järeän kehitysrynnistyksen. Ympäri maailmaa levittäytyneen firman listoilta löytyy 15 julkaistua peliä, 16 toimistoa ja 4000 työntekijää, joista kaksi kolmannesta on pelikehittäjiä. Pelaajiakin löytyy semmoiset 150 miljoonaa ja rapiat.

Studion saavuttaessa aikuisiän Wargamingin pomoporras lyö pöytään komeita lukuja. World of Tanksin PC-versiolla on jo 110 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa, Xbox 360:llä ja Onella puolestaan seitsemän ja rapiat. PlayStation 4 -versiolle on löytynyt kahdessa kuukaudessa jo kaksi miljoonaa pelaajaa, mikä on huiman nopea määrä. Ja vaikka pleikkariversio onkin tällä hetkellä sisältököyhempi kuin Xbox-versiot, firma lupaa pleikkarisisällön saavan muut konsoliversiot kiinni tämän vuoden aikanan.

worldoftanks_uut201603_1

Sonyn mukaan WoTin PS4-versio on muuten ensimminen free to play -teos, joka on Euroopassa suositumpi kuin Yhdysvalloissa.

Mutta ”tankkeja on kaikkialla”, Wargaming uhoaa vuoden 2016 -pressissään ja ynnää, että iOS-, Android- ja Windows 10 -alustoille julkaistu World of Tanks Blitz -kevyttankistelu on sekin suosittu – pelkästään mobiiliversiota on kokeillut 45 miljoonaa pelaajaa.

World of Warships on puolestaan saanut muutamassa kuukaudessa 6,5 miljoonaa pelaajaa. Tiuhoilla päivityksillä peliin on saatu jo 120 laivaa, joita on upotettu 700 miljoonaa kertaa. Uusia laivoja ja säännöllisiä päiävityksiä on luvan jatkossakin.

worldofwarships_201603_1

Mutta Wargamingillä on tähtäimessä muutakin kuin World of -sarjan sotapelejä. WG Cells -mobiiliosasto tuottaa nimenomaan mobiilimarkkinoille tarkoitettuja pelejä, joita tänä vuonna julkaistaan ainakin kolme: Loot & Legends, Fantastic Plastic Squad ja Smash Squad.

WG Labs -osasto puolestaan on katto-organisaatio useille pelikehitysstudioille, jotka julkaisevat uusia tietokonepelejä. Näistä ensimmäinen oli viime viikolla early acess -julkaistu Master of Orion -avaruusstrategia, joka on reboottaus muinaisesta MicroProsen avaruusstrategiaseikkailusta. Legendaarisen hieno peli, joka saa toivoakseni Wargamingin käsissä arvoisensa uudelleenkäsittelyn.

”Vuonna 2016 onkin luvassa lisää pelejä, kilpapelaamista, paljon peliensisäisiä tapahtumia, kaksi tärkeää syntymäpäiväjuhlaa ja pelaajien tarkempaa kuuntelemista”, Wargaming ynnää.

Lisätietoja: http://eu.wargaming.net/

Lisää aiheesta

100 vuotta ensimmäisestä panssaritaistelusta – ensimmäinen maailmansota saapuu WoTiin

Koputetaan puuta: ensimmäinen tunti Master of Orionin parissa tuntui hyvältä

Mark Hamill tähdittää uutta Master of Orionia

Uusi Master of Orion syntyi rakkaudesta vanhaan