UUSIMMAT

Wargaming: ”sotapelaajat ovat isänmaallisia”

17.09.2015 23:00 | Jukka O. Kauppinen

Olisi varmaan jännää olla jonkin suurvallan kansalainen. Sitä vain heilutettaisiin isämmaallisesti lippua ja lauletaan tähtilipusta tai kuningattaresta tai giljotiinista tai keisarista tai ihan muuten vaan siitä miten me ollaan parhaita ja muut eivät ole. Peleissäkin voisi laittaa panssarivaunun tai sotalaivan kylkeen älyttömän ison lipun ja huutaa aina matsin alussa ”MEIDÄN MAA! MEIDÄN MAA!”

Tämä siis täysin kuvitteellisesti.

Ja sitten voisi myös keskittyä ostamaan pelissä oman maan kalustoa, että voi oikein edustaa ja kokea isämmaallista ylpeyttä.

Wargamingin EU-markkinointijehu Keith Anderson kertookin, että pelaajat ovat hyvinkin uskollisia kotimaansa kalustolle, etenkin premium-kaluston suhteen. Pelaajat ostavat hyvin mielellään kotimaansa panssarivaunuja ja sotalaivoja, nimenomaan niitä kalliimpia Premium-hintaisia.

Mutta pelaajat eivät kuitenkaan jumitu yhteen ainoaan maahan.

”Kun he etenevät pelissä, he laajentavat muihinkin valtioihin ja kokeilevat toisten maiden tarjoamia erilaisia pelityylejä.”

World of Warshipsin kohdalla Wargaming aloitti loogisesti juuri Yhdysvaltain ja Japanin laivastoista, koska niiden kautta firma saa peliinsä väkevän lähtölaukauksen – ja paljon potentiaalisia Premium-asiakkaita. Siinä missä World of Tanks on erityisen suosittu Venäjän, IVY-maiden ja Euroopan markkinoilla, Warships on saanut jo hyvän kaupallisen vastaanoton Yhdysvalloissa ja Aasiassa.

Anderson totesi samassa haastattelussa myös, että firma ei ole edelleenkään aikeissa yhdistää eri peliensä taistelukenttiä yhdeksi ja samaksi sotapeliksi. Tähän on toki monen monia syitä, joista tärkeimpiä ovat tietenkin pelillinen nautinto – mutta myös tekniset. Kuten se, että nykyisellään World of Tanksin karttojen mittakaava on 8×8 kilometriä, Warplanesin 16×16 ja Warshipsin 32×32. Näiden yhdistäminen on melkoinen haaste, jota Wargamingin teknikot ovat kyllä tutkineet – mutta asia ei vain ole kerta kaikkiaan pöydällä.

Ja toivon mukaan ei tulekaan. Se mikä oli hienoa World War II Onlinen MMO-taistelukentässä ei ole hienoa esimerkiksi War Thunderin pienen mittakaavan kahinoissa.

Lähde: GamesIndustry

Lisää aiheesta

Mulkaisu: World of Tanks: Xbox One Edition

Noloa vai törkeää? Nyt Kiinassa kopioitiin World of Warships

Uusi Master of Orion tulee – tekijät kertovat klassikon reboottauksen lähtökohdista

World of Tanks rynnii PlayStation 4:lle Girls und Panzer -sisällön

 

Muropaketin uusimmat