Dark Souls 3:n konsoliversio on parhaimmillaan 30 FPS — eikä usein edes sitä

24.03.2016 14:00 | Miikka Lehtonen

Dark Souls 3 ilmestyy parin viikon päästä ja moni odottelee sitä jo hyvinkin innoissaan. Myös tekniset odotukset ovat olleet korkealla, sillä onhan kyseessä ensimmäinen vartavasten uusille konsoleille tehty Dark Souls. Kun Namco Bandai vielä ilmoitti, että PC-versio pyörii 60 FPS:n nopeudella, keskustelupalstoilla toivottiin, että konsoliversiotkin pyörähtäisivät ripeästi.

Tämä toivo on nyt osoittautunut turhaksi. Eilen kävi ilmi, että Japanin Xbox-kaupasta ostettu Dark Souls 3:n digiversio toimii täysin englanninkielisenä kansainvälisissä bokseissa, joten monikin taho on ostanut pelin ja testaillut sitä. Niin teki myös paljon erilaisia teknisiä mittauksia suorittava Digital Foundry, joka otti ja mittasi Xbox One -version teknisen suorituskyvyn.

Lyhyt versio? Parhaimmillaankin noin 30 FPS, usein ei edes sitä.

Ei kannata odottaa PlayStation 4 -versioltakaan parempaa suorituskykyä, joten 60 FPS jäi jälleen kerran vain kauniiksi haaveeksi. Sitten alkaakin jännääminen sen suhteen, löytyykö pelistä taas kerran sellaisia ongelmakohtia, joissa ruudunpäivitysnopeus putoaa pelikokemusta haittaavan hitaaksi. Näitähän aiemmissa Dark Soulseissa on ollut.