Ruotsalaiset käyttivät suomihittiä oikeaan suunnittelutyöhön

13.03.2016 14:00 | Juho Anttila

Suomalainen Cities: Skylines on kerännyt ansaitusti kiitosta ja huomiota. On nimittäin tolkuttoman kova juttu, että suomalainen kaupunginrakentelusimulaattori menestyy niin hyvin kuin mihin Cities: Skylines on yltänyt. Eikä peli rajoitu edes pelkäksi viihteeksi, vaan sitä käytetään myös tosielämän haasteiden voittamiseen.

Pian ilmestyvä dokumentti My Urban Playground esittelee pelien ja tosielämän kohtaamisia kaupunkisuunnittelun näkökulmasta. Dokumentissa käy myös ilmi, että Tukholman kaupunki on käyttänyt Cities: Skylinesiä apuna kaupunkisuunnittelussa. Pelin avulla on nimittäin suunniteltu kaupungin uutta joukkoliikennejärjestelmää.

Paradoxin pomoportaaseen kuuluva Meza Graham kommentoi, että pelin miljoonien pelaajien joukossa löytyy luonnollisesti myös arkkitehtejä, kaupunkisuunnittelijoita, kaupungin virkamiehiä ja muita sellaisia ihmisiä, jotka saattavat löytää tapoja hyödyntää peliä myös tosielämän haasteiden selättämiseen. Hieno juttu ja jälleen yksi sulka Colossal Orderin jo intiaanipäähinemäiseksi kasvaneeseen hattuun.

Lähde: Gamasutra

Lisätietoja: www.citiesskylines.com

Lisää aiheesta

Brrr, pakastaa, sanoi Cities: Skylinesin pormestari kun talvilisäri julkaistiin – lue arvostelu

Hämeenlinna valjastaa videopelaajat kaupunkisuunnittelijoiksi

Vuoden 2015 paras suomipeli: Cities: Skylines