God of War Ragnarök päättää Kratoksen nykyisen tarinakaaren – nyt tekijät paljastivat miksi

17.09.2021 10:21 | Muropaketin toimitus

Sony Santa Monican God of War Ragnarök on Kratoksen viimeinen seikkailu skandinaavisessa mytologiassa.

Studio ilmoitti jo aiemmin odotetun jatko-osan olevan sarjan finaali, mutta nyt pelin ohjaaja Cory Barlog paljasti syyn tälle. Youtubettaja Kaptain Kuban haastateltavana ollut Barlog kertoi, että päällimmäinen syy päätökselle oli aika.

Hänen mukaansa studiolla kesti viisi vuotta kehittää ensimmäinen vuonna 2018 julkaistu God of War ja suunnilleen saman verran tuleva Ragnarök. Kolmas osa olisi vaatinut todennäköisesti vielä saman verran aikaa, joten Kratoksen tarinankaari olisi kestänyt liian pitkään saattaakseen päättöön. Tällöin yhden tarinan kertomiseen menisi 15 vuotta.

”Se tuntui vain liian venytetyltä. Mielestäni olisimme pyytäneet pelaajilta liikaa saattaa tarina päätökseen, jos se kestäisi näin kauan”, Barlog toteaa.

Pelien kehitysajat ovat pidentyneet huimasti sitten konsolipelien alkuajoista, mikä näkyy paitsi kasvavissa kehityskustannuksissa, myös pidemmissä odotusajoissa pelisarjojen välillä. Alkuperäinen God of War -trilogia saatettiinkin päätökseen viiden vuoden sisällä, sillä alkuperäinen peli julkaistiin vuonna 2005 ja kolmas osa jo vuonna 2010.