UUSIMMAT

God of Warin ohjaaja: ”Emme pysty kilpailemaan Red Dead Redemption 2:n kaltaisten pelimaailmojen kanssa”

09.01.2019 11:34 | Muropaketin toimitus

God of Warin ohjaaja Cory Barlog on myöntänyt haastattelussa, ettei pelistudio pystyisi luomaan vaikkapa Red Dead Redemption 2:sta löytyvää massiivista avointa pelimaailmaa.

Pelaajien odotukset AAA-tason pelejä kohtaan kasvavat vuosi vuodelta, jonka myötä myös pelistudioiden täytyy tehdä peleistään entistä massiivisempia ja parempia. Viime vuosina varsinkin niin sanotut avoimen pelimaailman pelit ovat yleistyneet ja esimerkiksi Red Dead Redemption 2:ssa sekä Assassin’s Creed Odysseyssa on tarjolla valtava pelimaailma pelaajien vapaata seikkailua varten.

Nyt God of Warin ohjauksesta vastannut Cory Barlog on myöntänyt VentureBeatin haastattelussa, että avoimen pelimaailman luomiseen vaaditaan valtavasti resursseja. Esimerkiksi Rockstarilla Red Dead Redemption 2:ta kehitti yli 4000 pelikehittäjää, siinä missä God of Warista pääosin vastanneella SIE Santa Monicalla työntekijöitä oli parhaimmillaan 300.

Resurssien puutteen vuoksi God of Wariin ei ollut mahdollista luoda täysin avointa pelimaailmaa. Sen sijaan pelistä pyrittiin luomaan ”laajamittainen lineaarinen kokemus”, jossa pelin tarina etenee melko suoraviivaisesti mutta pelimaailmasta voi löytää silti hienoja yksityiskohtia ja salaisuuksia. Yksityiskohtia ja salaisuuksia voi puolestaan jakaa muille pelaajille, joka on hieno osa pelikokemusta.