UUSIMMAT

God of Warin pääkehittäjä paljastaa, mistä pelistä hän haluaisi remake-version

23.04.2019 13:45 | Muropaketin toimitus | 1

Hittipeli God of Warin pääkehittäjä Cory Barlog haluaisi täydellisen remake-version Chrono Trigger -roolipeliklassikosta. Hän saattaisi olla jopa kiinnostunut tekemään sellaisen.

Viime vuosina on ilmestynyt valtavasti remasteroituja sekä kokonaan uudelleen tehtyjä versioita klassikkopeleistä. Twitter Gaming kysyikin eilen, mistä pelistä pelaajat haluaisivat nähdä remasteroidun version. Tähän innostui vastaamaan myös God of War -sarjan pääkehittäjä Cory Barlog.

”Chrono Trigger”, kommentoi Barlog. ”Ja tarkoitan täydellistä, Shadow of the Colossus -tyylistä remasteria. Fyysinen julkaisu ilmestyisi alkuperäisen SNES-pelikotelon jäljitelmässä.”

Alkuperäinen Chrono Trigger ilmestyi vuonna 1995 Super Nintendolle, ja peli kääntyi hieman yllättäen viime vuonna myös PC:lle, jolle se on saatavilla Steamista. Squaren, eli nykyisen Square Enixin roolipeli tunnetaan yhtenä lajityypin suurimmista klassikoista, ja se lasketaan usein myös historian parhaimpien pelien listoille.

Barlog vihjaili hauskassa Twitter-ketjussaan, että hän voisi olla kiinnostunut myös tekemään kyseisen remake-version. Lopuksi hän kuitenkin kommentoi asiaa myös vakavammin.

”Hauska tätä on kuvitella, mutta aika epätodennäköistä se olisi”, Barlog kommentoi. ”Vakavasti puhuen, jos kohtalo sallisi, en varmaan tekisi remakea. Pikemminkin kokonaan uuden version. Niin kuin karun ja intensiivisen, 2001-tyylisen pohdiskelun ajan merkityksestä.”

Barlogin lainatut twiitit näet alta. Kuten aiemmin tänään kerroimme, päästään Barlogin pelisuunnitteluun tutustumaan pintaa syvemmälle pian ilmestyvässä God of War -pelin making of -dokumentissa.

Keskustelu

Vain oman suosikkipelin mainitseminen remake-ehdokkaana on aina vähän harkitsematonta. Chrono Trigger ei mielestäni sellaista tarvitse, vaan käännös sellaisenaan nykylaitteille riittää erinomaisesti. Loistava DS-versio sen jo osoitti.

En sitä paitsi usko, että nykytekniikalla pelistä saataisiin lainkaan niin päräyttävää kokemusta kuin alkuperäinen oli ja on edelleen. SNES-kausi oli aikaa, jolloin tekniikan rajoitusten takia tarina ja hahmot oli hyvin bare bones ja siksipä pelaajien mielikuvitus oli olennainen osa kokonaisuutta. Väitän, että jopa suurin osa pelin viehätystä ei ole siinä mitä se tekee, vaan siinä miten se ruokkii pelaajan mielikuvitusta. Ei partyn hahmot esimerkiksi paljoa juttele keskenään. Silti pelaajan päässä näiden välillä on vahva ystävyyden side. Tämä ei valitettavasti ole enää riittävästi, jos pelistä aletaan vääntää modernia toimintaropea kaikilla herkuilla. Uskon, että jopa jo huomattavasti cinemaattisemman FFVII:n remaken kehitysongelmat ja ikuisuuksiin venyvä aikataulu ovat seurausta siitä, että se mikä toimi vuonna -97 ei toimi enää herran vuonna 2019.

Siksi kehitystiimin paineet lienevät valtavat: Ei riitä se, että toistaa sen mitä alkuperäinen teki, vaan pitäisi oikeastaan kapturoida se yleinen fiilis pelistä ja sitten venyttää sitä todella rankalla kädellä modernin roolipelin mittoihin. Uuden kirjoitettavan sisällön määrä on valtava, koska alkuperäinen tarjoaa vain hyvin karkean rungon. Siitä sitten pitäisi tulkita jotain kaikkia faneja miellyttäviä yleisiä linjoja, jolla vaikkapa hahmojen dialogia lähdettäisiin laajentamaan.

Muropaketin uusimmat