Gothic-roolipelien maailmaan voi nyt palata Skyrimin avulla

30.10.2017 13:14 | Muropaketin toimitus

Pelimodaajat ovat kehittäneet kunnianhimoisen Skyrim-modin, joka perustuu roolipelisarja Gothiciin. Tuoreimmassa päivityksessä tarinalliseen pelimodiin on lisätty myös ääninäyttely.

Vuonna 2001 käynnistynyt toimintaroolipelisarja Gothic on viettänyt pitkään hiljaiseloa, eikä Piranha Bytesin sarjassa ole julkaistu uutta peliä sitten vuoden 2010 Arcania: Gothic 4:n. Nyt sarjan faneille on kuitenkin tarjolla helpotusta Gothic-kaipuuseen.

PC Gamer nimittäin kertoo, että innokkaat modaajat ovat kehittäneet The Elder Scrolls V: Skyrimiin (2011) pelimodin, joka muuttaa koko pelin Gothicin itsenäiseksi spin off -peliksi. Yhä päivitettävä modi kantaa nimeä Orpheus, ja se on saatavilla sekä Skyrimin perusversion että viime vuonna ilmestyneeseen Special Edition -versioon. Kehittäjät kertovat modin olevan samaa kokoluokkaa, kuin Skyrimin Dragonborn-laajennus.

Orpheus on täysin tarinallinen pelimodi, johon on tuoreimmassa päivityksessä lisätty jopa ääninäyttely. Gothic-sarjasta tuttuun Myrtanan kuningaskuntaan sijoittuvassa modissa pelaaja joutuu örkkien vangitsemaksi ja purjehtii läheiselle Khorinisin saarelle. Pelimodi sisältää 32 tehtävää, sekä peräti 52 esinettä, jotka on muokattu erikseen pelimodia varten. Modissa nähdään myös ensimmäisistä Gothic-peleistä tuttuja paikkoja.

Orpheus-modi on latavissa ModDB:stä Skyrimin perusversiolle sekä Special Editionille. Alta näet pelimodin trailerin.

Muropaketin uusimmat