Uusimmat

Gran Turismo -pelisarjan luojalla kovat suunnitelmat – Aikoo tehdä autopelin, jollaista ei ole ennen nähty

25.04.2021 14:29 Muropaketin toimitus

PlayStation-konsoleiden kehutun ajopelisarjan ohjaaja Kazunori Yamauchilla on kunnianhimoiset tavoitteet.

Polyphony Digitalin kasvona ja Gran Turismon toisena luojana tunnettu Yamauchi on paljastanut KPMG:lle antamassaan haastattelussa, mitä hän odottaa tulevaisuudelta. GT Planetin mukaan Yamauchi haluaa jatkaa suositun autopelisarjan parissa vielä tulevan Gran Turismo 7:n jälkeenkin, mutta sen lisäksi hän haluaa luoda jotain ennennäkemätöntä.

”Haluan haastaa itseni luomalla maailman, joka tuntuu ihmisille realistisemmalta kuin todellisuus itse. Haluan tehdä tämän joko Gran Turismon tai jonkun muun [pelin] kanssa”, Yamauchi uhoaa.

Hän perusteli väitettään sillä, miten digitaaliset maailmat voivat luoda uusiksi hetkiä ja kokemuksia, joita ei ole enää mahdollista kokea todellisuudessa. Hän nosti esille oman lapsuudenkokemuksen, jota ei enää nykypäiväisessä Japanissa voi saavuttaa, mutta jonka hän haluaisi valjastaa jälkipolvien koettavaksi:

”Miksi emme loisi jonkinlaista digitaalista luontoa ja välittää sen avulla luonnon monimuotoisuutta ja vastoinkäymisiä, kun maailma ei etenekään odotetusti. Tästä minä haaveilen”, Yamauchi sanoo.

Odotettu Gran Turismo 7 siirrettiin hiljattain vuoteen 2022.