UUSIMMAT

Grand Theft Auto 6:ssa saatetaan nähdä ennennäkemättömän älykkäitä hahmoja

19.01.2021 08:00 | Muropaketin toimitus

Tuore Take-Twon hakema patentti saattaa vihjailla Grand Theft Auto 6:n tulevia parannuksia hahmojen tekoälyyn.

Reddit-käyttäjien bongaamaa patenttia on haettu ”järjestelmälle ja keinolle, jolla virtuaalista navigointia tehdään peliympäristössä”. Tarkemmin ottaen patentin tarkoituksena on tehdä tekoälyn ohjaamista hahmoista älykkäämpiä ja luonnollisempia hyödyntämällä uusia teknologioita. Sen mukaan eri hahmoille voisi luoda eri persoonia, jotka näkyisivät näiden käyttäytymisessä ympäristössä ja vaihtelisivat hahmosta toiseen luoden entistä aidomman virtuaalisen maailman.

Patentissa nostetaan muutamia esimerkkitapauksia esiin, joissa esimerkiksi autonajajat ajaisivat eri vauhdilla ja tyylillä persoonastaan riippuen. Osa saattaisi esimerkiksi lähteä sivuteille välttääkseen ruuhkan, kun taas toiset saattaisivat ajaa varovaisemmin yön laskeutuessa.

Vaikka patentissa ei suoraan mainita Grand Theft Autoa, sen hakijoina ovat nimenomaan Rockstar Northin teknologiavastaava David Hynd ja tekoälyvastaava Simon Parr. Lisäksi siinä viitataan ”nopeatempoisiin takaa-ajoihin” ja ”taustaruuhkiin”, joita GTA-sarjan peleissä on nähty aina.

Kannattaa kuitenkin huomioida, etteivät patentit aina välttämättä toteudu. Rockstar ei ole myöskään virallisesti julkistanut Grand Theft Auto 6:ta.