UUSIMMAT

Grand Theft Auto V:n ilmaisjakelu sai huijarit liikkeelle GTA Onlinessa

20.05.2020 07:00 | Muropaketin toimitus

Rockstarin verkkopelissä käytetään nyt entistä enemmän pelimodeja muiden kiusaksi.

Epic Games Store alkoi viime viikolla jakaa ilmaiseksi Rockstar Gamesin modernia klassikkopeliä Grand Theft Auto V:ttä, johon tietysti sisältyy GTA Online -verkkopeli. PC Gamer raportoikin, että ilmaisjaolla on huomattu välittömiä vaikutuksia GTA Onlinen puolella.

Sivusto mukaan huijaaminen on nimittäin lisääntynyt valtavasti Epic Gamesin ilmaisjaon myötä. GTA Onlinessa huijataan usein käyttämällä pelimodeja, mikä on tietysti GTA V:n yksinpelin puolella täysin sallittua. Verkkopelissä se on kuitenkin kiellettyä, ja ongelma siitä muodostuu, kun modeja käytetään muiden kiusaksi.

PC Gamerin mukaan huijarit ja kiusaajat voivat esimerkit kaataa pelisessioita spawnaamalla valtavasti lentokoneita tai tehdä muuten vain pelaamisesta mahdotonta. Rockstar valvoo kyllä peliään ja jakaa myös banneja, mutta valtavan pelaajatulvan keskellä yhtiö on ilmeisesti hätää kärsimässä.

GTA V on lunastettavissa Epic Games Storesta vielä huomiseen, 21. toukokuuta asti. Sen jälkeen tilalle tulee toinen ilmaispeli, jota ei vielä uutisen kirjoitushetkellä ole julkistettu.