Gravity Rush 2:n serverit suljetaan vain vuosi julkaisun jälkeen

29.09.2017 18:46 | Muropaketin toimitus

PlayStation 4:n toimintapeli Gravity Rush 2 menettää online-ominaisuutensa vain vuosi pelin ilmestymisen jälkeen. Kehittäjät kuitenkin lisäävät pelivaluutan määrää serverien sulkeutumiseen asti.

Pleikkarin yksinoikeuspeli Gravity Rush 2 ilmestyi vasta tammikuussa, mutta jo nyt Sony on ilmoittanut sulkevansa pelin serverit. Game Informerin mukaan serverit sulkeutuvat Japanissa ja Yhdysvalloissa 19. tammikuuta, eikä ole syytä olettaa, että tilanne olisi Euroopassa toinen. Peli menettää siis kaikki online-ominaisuutensa vain vuosi julkaisunsa jälkeen.

Gravity Rush 2 on yksinpeli, mutta sen pelaajat voivat esimerkiksi jakaa toisilleen valokuvia ja haasteita verkko-ominaisuuksien kautta. Näin tekemällä pelaajat ansaitsevat myös Dusty Token -valuuttaa, jolla voi lunastaa pelin sisäisiä palkintoja.

Jotta halukkaat ehtisivät kerätä kaikki Gravity Rush 2:n palkinnot, lisäävät kehittäjät nyt pelissä ansaittavien Dusty Tokenien määrää. Enemmän pelivaluuttaa saa online-toiminnoista aina serverien sulkeutumiseen asti.

Gravity Rush 2 on saanut valtaosin positiivisia arvioita, ja sen keskiarvo Metacriticissä on 80. Peli on kuitenkin ilmeisesti jäänyt melko vaatimattomiin myyntilukuihin. Ainakin VGChartzin mukaan peliä oli elokuun alkuun mennessä myyty maailmanlaajuisesti vain 260 000 kappaletta. Jos lukema pitää paikkansa, ei ole mikään ihme, että Sony ei halua ylläpitää pelin servereitä.