UUSIMMAT

Uuden konsolisukupolven pelit ovat 10 dollaria kalliimpia, koska ”pelaajat ovat valmiita siihen”, totesi Grand Theft Autojen julkaisija

08.03.2021 12:05 | Muropaketin toimitus

Take-Twon pomon mielestä uuden sukupolven peleistä voi pyytää isompaa hintaa.

Viime vuonna nousi pientä kohua, kun pelijulkaisijoilta kantautui tietoa PlayStation 5:n ja Xbox Series X/S:n pelien kalliimmista hinnoista. Ensimmäisenä yhtiönä muun muassa GTA-peleistä tunnettu Take-Two Interactive paljasti julkaisevansa NBA 2K21:n uuden sukupolven konsoleille 10 dollaria kalliimpana.

Nyt pelijätin toimitusjohtaja Strauss Zelnick on puolustanut päätöstä. Eurogamer kertoo, että Zelnickin mukaan pelaajat ”ovat valmiita 70 dollarin pelihintoihin”, ja hän toteaa NBA:n hinnasta:

”Näkemyksemme oli, että tarjoamme runsaan valikoiman huikeita kokemuksia, paljon uudelleenpaluuarvo, ja viimeksi pelien hintaa nostettiin Yhdysvalloissa vuosina 2005-2006, joten uskomme että kuluttajat ovat valmiita siihen.”

Muita kalliimpia pelihintoja Take-Two ei ole vielä ehtinyt julkistamaan, mutta yhtiön päätös ei näytä ollenkaan hyvältä etenkään siksi, että ensimmäinen kalliimmalla myyty uuden sukupolven peli on juuri NBA2K21. Muropaketin kriitikon mielestäni peli toi NBA-sarjaan liian vähän uutta ja sisälsi myös härskejä käytäntöjä mainoksissa ja mikromaksuissa.

LUE MYÖS:  Testissä FIFA 21, NHL 21 ja NBA 2K21 – Tarjolla on sitä samaa mitä ennenkin, hyvässä ja pahassa

Jää nähtäväksi, kuinka pelien hinnat kehittyvät uuden sukupolven päästessä kunnolla käyntiin. NBA 2K21 maksaa Suomessakin muutaman euron enemmän PlayStation 5:lle kuin PlayStation 4:lle, ja pelin päivittäminen sukupolvelta toiselle maksaa sekin erikseen.

Muropaketin uusimmat