GTA-julkaisija välttelee kommentoimasta tapaamistaan Donald Trumpin kanssa

28.05.2018 14:24 | Muropaketin toimitus

Take-Two Interactiven johtaja Strauss Zelnick keskusteli alkuvuodesta Donald Trumpin kanssa peliväkivallasta. Hän ei kuitenkaan paljon suostu tilaisuudesta julkisesti kertomaan.

Muun muassa Grand Theft Auto -pelien julkaisijana toimivan Take-Two Interactiven toimitusjohtaja Strauss Zelnick oli yksi niistä pelialan edustajista, jotka kutsuttiin maaliskuun alussa Valkoiseen taloon keskustelemaan pelien ja elokuvien väkivaltaisuudesta. Nyt GameSpot kertoo, että Zelnickiltä on tuoreessa haastattelussa kysytty tapaamisesta, eikä hän ole paljon suostunut asiaa kommentoimaan.

”Se oli mielenkiintoista”, toteaa Zelnick välttelevästi.

”En ole puhunut siitä paljon julkisesti”, toimitusjohtaja selventää. ”On tosiasia, että jos pyydetään tulemaan paikalle ja keskustelemaan vakavasta aiheesta, sitähän tulee paikalle.”

Zelnick myös tähdentää, että ”kantamme on selkeä”. Hän viittaa tällä epäilemättä siihen, että Take-Two luonnollisesti puolustaa pelien oikeutta sisältää väkivaltaista kuvastoa. Valkoisen talon tapaamisessa Zelnickin edustama Entertainment Software Association esitteli muun muassa tutkimustietoa, jonka mukaan peliväkivallan ja tosimaailman väkivallan välillä ei ole yhteyttä.

Take-Two Interactive on yksi menestyneimmistä pelijulkaisijoista. GTA:n ohella yhtiö tunnetaan muun muassa Civilization ja BioShock -sarjoista.