GTA-modityökalu OpenIV palasi linjoille, Rockstar ja Take-Two sallivat jatkossakin yksinpelimodit

25.06.2017 10:01 | Muropaketin toimitus

OpenIV-modityökalu saa jatkaa jakeluaan Rockstar Gamesin ja Take-Two Interactiven muutettua linjaansa.

Hiljattain kerroimme, että Grand Theft Auto -pelien modaamiseen käytetty OpenIV-modityökalu pakotettiin pois jakelusta pelien julkaisijan Take-Two Interactiven toimesta. Päätös aiheutti myrskyn pelimodaajien keskuudessa, ja Grand Theft Auto V:n (2013) arvosana Steamissa putosi rajusti pelaajien protestoidessa päätöstä.

Nyt modaajien, Take-Twon ja kehittäjästudio Rockstar Gamesin välinen konflikti on ratkennut. VG24/7 kertoo studion keskutelleen julkaisijan kanssa, minkä ansiosta Take-Twon linjaa on hieman muutettu. Pelijulkaisija ei tästä lähtien ”pääasiassa” tule puuttumaan kolmannen osapuolen projekteihin, jotka koskevat Rockstarin PC:lle julkaisemien pelien yksinpelimoodeja. Ehdoissa mainitaan toki se, että modien tulee olla epäkaupallisia, ja että ne kunnioittavat kolmansien osapuolten tekijänoikeuksia.

Rockstar korostaa, että Grand Theft Auto Onlinen tai muiden studion kehittämien verkkopelien modaaminen on yhä kielletty. Take-Two Interactive pidättää myös oikeuden puuttua mihin tahansa kolmannen osapuolen projektiin, joten kyse ei ole täydestä siunauksesta.

PC Gamer kertoo Rockstarin keskustelleen myös suoraan OpenIV:n kehittäjien kanssa. Modityökalu onkin nyt jälleen jakelussa, ja GTA:n yksinpelimodien rakentajat voivat jatkaa toimintaansa samoin kuin ennenkin.

Tämä on hyvä uutinen jo siksi, että OpenIV:n modaajat ovat tänä vuonna työstäneet massiivista modia, joka yhdistää GTA IV:n (2008) ja GTA V:n kaupungit samalle kartalle. Keväällä kerroimme Liberty City -modin myöhästyvän, mutta silloin modaajat kertoivat, että se on yhä ilmestymässä tämän vuoden aikana.