UUSIMMAT

GTA Onlinesta löytyy useita paikkoja, joissa hahmo kuolee ilman syytä – tässä selitys

20.08.2018 07:47 | Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto Onlinen oudoille kuoleman pisteille löytyy yllättävän järkevä selitys.

Oletko koskaan kuollut GTA Onlinessa ilman mitään selkeää syytä? Huippusuositun verkkopelin maailmassa on useita pisteitä, joihin osuessaan pelihahmo paitsi kuolee, myös teleporttaa kuolinhetkellä toiseen paikkaan. Alla oleva video tarjoaa tästä selkeä esimerkin.

Koska äkkikuoleman pisteitä on monia, on pelisivusto Kotaku julkaissut artikkelin, joka selittää niiden merkityksen. Selittämättömän kuoleman alueet ovat nimittäin yksinkertaisesti osa pelistudio Rockstar Gamesin tapoja torjua huijareita GTA Onlinessa.

Kuten Kotaku kertoo, on äkkikuoleman pisteiden havaittu ilmestyvän paikkoihin, joissa aiemmin oli mahdollista läpäistä pelialueet rajat tai seinät, eli tehdä niin sanottu ”wall breach”. Kyseessä on tunnettu pelihuijareiden tekniikka, jolla pyritään liikkumaan varsinaisen pelialueen ulkopuolella ja esimerkiksi tappaamaan muita pelihahmoja sieltä käsin.

Rockstar vaikuttaa siis lisäävän äkkikuoleman aiheuttavan alueen kaikkiin mahdollisiin paikkoihin, joissa wall breach on havaittu mahdolliseksi. Tämän vuoksi kuoleman alueita on pelimaailmassa runsaasti, mutta useimmat niistä ovat erikoisissa paikoissa, joihin pelaajat eivät tavanomaisesti eksy.

Äkkikuoleman kerrotaan myös toisinaan kadonneen jostakin pisteestä ja ilmestyneen myöhemmässä päivityksessä takaisin. Ilmeisesti Rockstar siis muokkaa aktiivisesti tätä huijaritorjuntaansa, todennäköisesti pelaajien toiminnan perusteella.