H1Z1:n kehittäjä huijasi omassa pelissään – jäi kiinni suorassa Twitch-lähetyksessä

21.11.2017 15:35 | Muropaketin toimitus

H1Z1:n kehittäjä streamasi peliä omalla Twitch-kanavallaan, mutta unohti poistaa kehittäjille tarkoitetun näkymättömyyshuijauksen käytöstä.

Joshua Kriegshauser vastaa Kotakun mukaan Battle Royale -peli H1Z1:n teknisestä kehittämisestä, jonka lisäksi tämä stremaa peliä usein omalla Twitch-kanavallaan. Nyt Kriegshauserille kävi suorassa lähetyksessä nolo moka, sillä tämä jäi kiinni huijaamisesta.

Kriegshauser lähti juoksemaan H1Z1-erän aikana muiden pelaajien perään ja tappoi nämä yksitellen haulikollaan. Vastustajat ihmettelivät tapahtunutta suuresti pelin sisäisessä äänipuhelussa, sillä he eivät edes nähneet Kriegshauseria. Tällöin Kriegshauser tajusi, että hän oli unohtanut sammuttaa pelin kehittäjille tarkoitetun näkymättömyyshuijauksen ennen pelaamista. Samalla kuolleet pelaajat tajusivat, että heidät oli tappanut huijaava pelinkehittäjä, mikä aiheutti kirosanansekaista kritiikkiä.

Tilanteen jälkeen Kriegshauser avasi pelin konsolin ja otti näkymättömyyshuijauksen pois päältä. Heti tämän jälkeen tilannetta sivusta seurannut pelaaja ampui Kriegshauserin ja kosti siten tovereidensa epäoikeudenmukaisen kuoleman.