Hakkerit korkkasivat Nintendo Switchin NES-emulaattorin jo nyt

20.09.2018 22:19 | Muropaketin toimitus

Hakkerit ovat saaneet Nintendo Switchille julkaistun NES-emulaattorin toimimaan myös 20 pelin virallisen valikoiman ulkopuolisilla NES-peleillä.

Pari päivää sitten julkaistun Nintendo Switch Onlinen mukana Nintendo Switchille saapui uusi NES-emulaattori sekä 20 NES-klassikon virallinen kokoelma. Nyt hakkerit ovat onnistuneet korkkaamaan Nintendo Switchin emulaattorin ja ajamaan sillä myös muita NES-pelejä, raportoi Kotaku. 

Nintendo Switchissä käytetty NES-emulaattori muistutti hakkereiden mukaan hyvin paljon NES Classicissa käytettyä emulaattoria. Myös NES Classiciin on pystytty lisäämään epävirallisia NES-pelejä. Alla näkyvässä videossa Switchillä pelataan Battletoadsia, joka ei kuulu virallisten 20 pelin joukkoon.

Pelien lisääminen emulaattoriin ei ollut hakkereiden mukaan teknisesti kovinkaan haastava tehtävä. Siitä huolimatta tavallisten Switch-käyttäjien ei kannata yrittää NES-kokoelman kasvattamista, sillä se vaatii koko konsolin hakkeroimista, mikä puolestaan voi johtaa Nintendo-tilin sulkemiseen.

Muropaketin uusimmat