UUSIMMAT

Halo 5 sai niin paljon vihaa niskaansa, että Halo Infiniten julkaisua lykättiin – luvassa uusi alku pelisarjalle

27.07.2020 08:00 | Muropaketin toimitus

Syksyllä useille alustoille ilmestyvä Halo Infinite on uusi alku Xboxin entiselle lippulaivasarjalle.

2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ajan Halo oli yksi suurimmista räiskintäpeleistä, mutta Halo 4 ei saanut osakseen yhtä suurta suosiota ja Halo 5: Guardians puolestaan sai pelaajien vihat niskoilleen. Nyt peliteollisuuden vaikuttaja Alanah Pearce on kertonut, että Halo 5:n saama kritiikki vaikutti 343 Industriesin suunnitelmiin sarjan jatkosta.

Kuten VG24/7  uutisoi, kertoo Pearce tuoreelle videollaan erään pelistudion työntekijän paljastaneen hänelle, että Halo Infiniten oli tarkoitus ilmestyä jo aiemmin. Halo 5:n kehno vastaanotto sai kuitenkin kehittäjät palaamaan suunnittelupöydän äärelle ja lykkäämään seuraavan pelin julkaisua.

Pearcen videon näet alta.

Halo Infinite on suunniteltu uudeksi aluksi Xboxin pitkäikäiselle pelisarjalle. VG24/7 kertoo kehittäjien paljastaneen tuoreessa haastattelussa, ettei edellisiä pelejä tarvitse pelata ymmärtääkseen, mistä Infiniten tarinassa on kysymys.

Peliä on myös kuvailtu ”henkiseksi rebootiksi”sekä ”rakkauskirjeeksi Halo-sarjalle”. Ennakkotietojen perusteella kuulostaakin siltä, että Halo Infinitessä kehittäjät luottavat räiskintäsarjan vahvuuksiin ja pyrkivät tavoittamaan myös uuden pelaajakunnan.

Valitettavasti viime viikolla esitelty pelikuvatraileri on saanut paljon negatiivista huomiota kehnojen grafiikoiden takia. Esittelyssä oli kuitenkin Pearcen mukaan varhainen versio pelistä, joten toivottavaa on, että lopputulos näyttää paljon paremmalta.

Halo Infinite ilmestyy joulun alla Xbox Onelle, Xbox Series X:lle ja PC:lle. Tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.