UUSIMMAT

Hämmentävä peliteoria pistää koko Metal Gear Solid -sarjan uuteen uskoon – oliko mikään peleissä totta?

25.03.2020 15:01 | Muropaketin toimitus

Tapahtuivatko tietyt Metal Gear Solid -pelit virtuaalitodellisuudessa, ja mitä se tarkoittaisi pelisarjan tarinalle?

Metal Gear Solid -pelien tarinamaailma on niin valtava ja monipuolinen, että peleistä liikkuu varmasti monia faniteorioita. Yksi tällainen nostetaan esiin tubettaja Oddheaderin alla olevalla videolla, jolla ruoditaan pelien outoja, selittämättömiä mysteerejä.

Koska virtuaalitodellisuudella on merkittävä rooli alkuperäisessä Metal Gear Solidissa ja MGS 2: Sons of Libertyssa, ovat jotkut pelaajat epäilleet MGS-pelien sijoittuvan ainakin osittain virtuaalitodellisuuteen. Tälle villille teorialle löytyy yllättäen hämmentävä vahvistus juuri MGS 2:sta, jossa VR Trainingista tuttu pelielementti on piilotettu myös ”tosimaailman” puolelle.

MGS-sarjan faneille teoria herättää kiehtovia kysymyksiä: Ovatko kaikki Metal Gear -pelit vain VR-simulaatioita? Vai ovatko näitä ainoastaan ajallisesti myöhemmät pelit, eli MGS, MGS 2 ja MGS 4? Tietävätkö mitkään sarjan hahmot olevansa simulaatiossa? Ja mitä tämä kaikki merkitsee pelisarjan tarinan kannalta?

Näihin kysymyksiin ei kenelläkään ole tyhjentävää vastausta. Oddheaderin raportoiman easter eggin voisi kuitenkin kuvitella olevan Hideo Kojimalta ja muilta pelikehittäjiltä tahallinen arvoitus, jonka on tarkoitus saada pelaajat puntaroimaan juuri tällaisia kysymyksiä.

Alla olevan videon pitäisi alkaa kohdasta 10:55, josta eteenpäin käsitellään Metal Gear Solidia.