UUSIMMAT

“Häpesin työskennellä siellä” – Joukkopako pysäyttää Ubisoftin pelikehitystä

21.12.2021 18:28 | Muropaketin toimitus

Huonosta maineesta ja matalista palkoista tunnettu Ubisoft kärsii työvoimapulasta, joka hidastaa ja jopa pysäyttää pelien kehitystyötä.

Ubisoft kärsii työvoimapulasta, sillä viimeisen 18 kuukauden aikana sen työvoima on kutistunut niin voimakkaasti, että se vaikuttaa merkittävästi yhtiön toimintakykyyn. Asiasta kertoo Kotaku. Ubisoftin työntekijät ovat kuvailleet tilannetta sanomalla sitä suureksi joukkopaoksi ja valtimon aukileikkaamiseksi. Suurin syy työvoimapulaan liittyy Montrealiin, jossa Ubisoftilla on eräs sen päämajoista.

Montrealissa toimii lukuisia Ubisoftin kilpailijoita, joiden korkeampi palkkataso houkuttelee pelialan ammattilaisia. Ubisoft reagoi tilanteeseen nostamalla kanadalaisten työntekijöiden palkkoja, joka tyrmistytti yhtiön muut alaiset.

Peliteollisuuden isojen toimijoiden joukosta ainoastaan Activision Blizzard kärsii Ubisoftia suuremmasta työvoimapulasta. Activision Blizzard on ollut jo pitkään otsikoissa, sillä sen työkulttuurin sanotaan kannustavan syrjintään. Myös Ubisoftia on syytetty erilaisista syrjintätapauksista, jotka ovat tahranneet yhtiön maineen.

”Ubisoftin maine on sietämättömän huono, ja häpesin työskennellä siellä”, tunnusti eräs Ubisoftilla aiemmin työskennellyt henkilö.

Toinen Ubisoftin palveluksesta poistunut on kertonut, kuinka eräs yhtiöllä yhä työskentelevä henkilö oli äskettäin tiedustellut häneltä neuvoja erääseen peliin liittyvässä ongelmassa, koska kukaan muu ei tiennyt, kuinka Ubisoftin järjestelmät toimivat.