UUSIMMAT

Hehkutettu japanilaisstudio sulki toimistonsa Yhdysvalloissa – kehuttujen pelisarjojen saapuminen länteen jatkossa epävarmaa

13.10.2020 12:45 | Muropaketin toimitus

Muun muassa Yo-Kai Watch- ja Ni no Kuni -peleistään tunnettu Level-5 on käytännössä sulkenut yhtiön Yhdysvalloissa sijainneet haaransa.

GamesIndustry.bizin mukaan useat lähteet ovat kertoneet Level-5:n aloittaneen Level-5 International American ja Level-5 Abbyn alasajon jo viime vuoden puolivälissä, jolloin valtaosa studioiden henkilökunnasta irtisanottiin. Syitä irtisanomiselle ei ole kuuleman mukaan annettu, mutta pääkonttorilla on kaikki aikeet siirtää koko toimintansa takaisin Japaniin.

Yhden lähteen mukaan siirtymä saattaa tarkoittaa sitä, ettei Level-5:n pelejä nähtäisi jatkossa enää Japanin ulkopuolella. Level-5 ei ole virallisesti kommentoinut mahdollisten länsijulkaisujen kohtaloa. Viime vuonna Japanissa julkaistu Yo-Kai Watch 4 julkistettiin samana vuonna saapuvan myös länteen, mutta käännöksestä ei ole sittemmin kuulunut mitään.

Ingressissä mainittujen pelisarjojen lisäksi Level-5 tunnetaan muun muassa Professor Layton- ja Inazuma-pelisarjoista, joita studio on tuonut aiemmin myös länteen.

Muropaketin uusimmat