UUSIMMAT

Helmikuun pelijulkaisut: Anthem, Metro Exodus, Far Cry New Dawn…

01.02.2019 22:00 Muropaketin toimitus

Helmikuu on vuoden 2019 ensimmäinen suurten pelijulkaisujen kuukausi. Listasimme kuukauden merkittävimmät uudet pelit.

Tammikuu oli tuttuun tapaan hiljainen pelijulkaisujen suhteen, eikä markkinoille tullut Kingdom Hearts III:n ja Resident Evil 2:n uusintaversion ohella juuri muita merkittäviä pelejä. Helmikuussa pelivuosi 2019 pääsee kuitenkin toden teolla käyntiin useiden odotettujen pelijulkaisujen myötä.

Listastimme seitsemän helmikuun suurinta ja odotetuinta peliä ilmestymisjärjestyksessä.

1) God Eater 3

Kuukauden avaa God Eater -roolipelisarjan tuorein osa, joka saapuu ensi viikolla PC:lle ja PlayStation 4:lle. Pitkäikäisen, mutta länsimaissa vähemmän tunnetun hack and slash -toimintaropen tuoreimmassa osassa päästään kurmottamaan valtavia Aragami-hirviöitä tehtävästä riippuen jopa kahdeksan pelaajan yhteisvoimin. Olisiko tässä vuoden 2019 Monster Hunter: World, eli alkuvuoden japanilaisyllättäjä?

God Eater 3 ilmestyy perjantaina 8. helmikuuta.

2) Crackdown 3

Pelikuukausi jatkuu Microsoftin odotetulla yksinoikeuspelillä, kun Sumo Digital -studion käsiin siirtynyt Crackdown-sarja saa viimein jatkoa lähes yhdeksän vuoden odotuksen jälkeen. Pelaajien ohjastamat supervoimakkaat Agentit kutsutaan hätiin, kun terroristihyökkäys katkaisee sähköt koko maailmasta, ja pian kamppaillaan New Providencen kaupungin herruudesta useita kilpailevia järjestöjä vastaan.

Monta kertaa lykätyn Crackdown 3:n on nyt viimein määrä ilmestyä PC:lle ja Xbox Onelle 15. helmikuuta. Samana päivänä peli saapuu myös Xbox Game Pass -palveluun kaikkien tilaajien pelattavaksi. Kaikki uutisemme pelistä näet täältä.

3) Far Cry New Dawn

15. helmikuuta ei ole mikään vähäpätöinen päivä, sillä parin viikon päästä perjantaina ilmestyy useita pelejä. Crackdown 3:n ohella markkinoille saapuu myös Far Cry New Dawn, joka on suoraa jatkoa viime vuotiselle Far Cry 5:lle. Tällä kertaa Ubisoftin open world -räiskintä viedään ensi kertaa postapokalyptisiin maisemiin, sillä yhteiskunta on romahtanut ja uudessa kamppailussa joudutaan jopa liittoutumaan vanhojen vihollisten kanssa.

Far Cry New Dawn ilmestyy samalla kertaa PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Kaikki uutisemme pelistä näet täältä.

4) Metro Exodus

Crackdown 3:n ja Far Cry New Dawnin ohella samana päivänä ilmestyy vielä yksi odotettu peli, nimittäin 4D Gamesin Metro Exodus, joka jatkaa Dmitri Gluhovskin romaaneihin perustuvaa, Metro 2033:n (2010) aloittamaa postapokalyptista FPS-räiskintäsarjaa. Kaksi vuotta Metro Last Lightin (2013) tapahtumien jälkeen sijoittuvassa pelissä päähenkilö Artyom lähtee pitkälle matkalle itään, ja pelissä yhdistellään jälleen räiskintää, selviytymiskauhua ja hiiviskelyä.

Myös Metro Exodus ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle. Kaikki uutisemme pelistä näet täältä.

5) Anthem

Kuukauden odotetuin peli lienee kuitenkin loppukuusta ilmestyvä Anthem, eli Mass Effect -peleistä tunnetun BioWaren uusi aluevaltaus. Anthem on yhdistelmä massiivista co-op -verkkopeliä ja tarinallista roolipeliä, ja se sijoittuu kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa pelaajien ohjastamat Freelancerit taistelevat ihmiskunnan puolesta muokattavissa exo-haarniskoissa. Peli tarjoaa jaetun pelimaailman, ja se sisältää sekä yksin- että moninpelielementtejä.

Anthem ilmestyy 22. helmikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Kaikki uutisemme pelistä näet täältä.

6) Dirt Rally 2.0

Löytyypä helmikuulta uutta pelattavaa myös ajopelien ystäville. Codemastersin pitkäikäinen Colin McRae Rally -sarja saa nimittäin jatkoa vuoden 2015 Dirt Rally -ajopelin seuraajalla. Luvassa on runsaasti ajoratoja, jotka ulottuvat aina Puolasta Australiaan, ja peli sisältää muun muassa uudenlaisen sääjärjestelmän, joka vaikuttaa pitoon, näkyvyyteen ja jopa ajoratojen kestävyyteen kilpailun aikana.

Dirt Rally 2.0 ilmestyy PC:lle, Xbox Onelle ja PlayStation 4:lle 26. helmikuuta.

7) Trials Rising

Helmikuu päättyy suomalaisvoimin, kun klassikkosarja Trialsin tuorein osa saapuu markkinoille. Jo ennakkotestissä toimittajamme vakuuttanut Trials Rising on RedLynxin huippuunsa asti hiotun temppuilusarjan ensimmäinen uusi peli viiteen vuoteen, ja se vie pelaajat kikkailemaan moottoripyörällä huikeisiin maisemiin Eiffel-tornilta aina Mount Everestin rinteille.

Trials Rising ilmestyy 26. helmikuuta PC:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille.