UUSIMMAT

Helsinkiin avautuu tänään Suomen suurin esports-tila – kävimme paikalla: ”Meille pelaaminen on aina ollut sosiaalista toimintaa”

08.03.2019 08:02 | Tuukka Hämäläinen | 1

Tänään avaa Kaisaniemessä ovensa Suomen suurin esports-pelitila, jossa kuka tahansa pääsee pelaamaan. Toimitusjohtaja Tuomas Konttinen esitteli Muropaketille ennakkoon Shelter Gameroomia.

Vielä eilisiltana riitti Shelter Gameroomissa viimeisteltävää. Tunti ennen kutsuvierastapahtuman alkua asennettiin viimeisiä kaapeleita ja laitettiin koneita pelikuntoon. Tavoitin paikan päältä Shelter Gameroomin toimitusjohtajan Tuomas Konttisen, joka kertoi valvoneensa viimeiset pari vuorokautta, jotta upea pelitila saadaan viikonlopuksi pelikuntoon.

”Vielä kolme viikkoa sitten tämä tila oli tyhjillään”, Konttinen kertoo.

Nyt tilanne on aivan toinen. Helsingin Kaisaniemessä, Vuorikatu 16:sta sijaitseva liiketila on kokenut muodonmuutoksen, ja nyt sen täyttävät 64:n pelaajan pelipisteet. Tarjolla on PC- ja PlayStation 4 -paikkoja, kymmenen hengen 5v5-privaattihuone, sekä kahden pelaajan sohvapisteitä, joilla pääsee pelaamaan konsolipelejä perinteisesti samalta sohvalta. Ennen samassa tilassa toimi Fantasiapelit, nyt on Shelterin vuoro.

”Siksi olemmekin sanoneet, että nyt pelaaminen palaa Kaisaniemeen”, Konttinen toteaa. Hän kertoo myös aikanaan kantaneensa kaikki kesätyörahansa Fantasiapeleihin, joten tila on jo nuoruusvuosilta tuttu.

Shelter Gameroomin ovat perustaneet Konttinen ja Anssi Lehtomäki, jotka molemmat ovat toimineet Duudsonien taustajoukoissa jo vuosia. Kun esports alkoi nousta yhä suuremmaksi, keksivät he ajatuksen elektroniselle urheilulle omistetusta pelitilasta.

”Mulle pelaaminen on aina ollut sosiaalista”, Konttinen kuvailee. ”Aikanaan lapsena kun joku kaveri sai 16-bittisen tai Nintendo 64:n, niin kyllä sitä ajettiin pyörällä viisi kilometriä kaverille pelaamaan ja ohjain kulki kädestä toiseen.”

Konttinen toivookin Shelter Gameroomin olevan avoin ja sosiaalinen tila, jonne pelaamisesta kiinnostuneet voivat helposti kokoontua. Hän kuvailee, että Shelteriä ei ole suunniteltu vain Aasian PC Bangien jalanjäljissä, vaan innoitusta on haettu kahviloista ja jopa lentokenttäloungeista.

Shelter Gameroom on onkin avara, valoisa ja hyvin ilmastoitu tila – ei mikään hämyinen luola. Avoimuutta lisää se, että tarjolla on striimauspaikka (yllä kuvassa), johon näkee suoraan ulkopuolelta. Vieressä on lounge, jonka näytölle voidaan lähettää mitä tahansa pelikuvaa.

Shelterin perustoimintaa tulee olemaan pelaaminen pientä maksua vastaan. Pelipaikat kustantavat neljä euroa tunti, sohvapaikat kuusi euroa, ja pelipaikat omalle läppärille kaksi euroa. Hinta kuitenkin putoaa, mitä enemmän pelitunteja lunastaa kerralla.

Pelivalikoima on Konttisen mukaan runsas, mutta yhä kehittyvä. Tarjolla ovat kaikki suosituimmat esports-pelit ja tuoreimmat uutuudet, mutta myös klassikoita.

”Totta kai haluan, että meillä voi järjestää myös Doom- tai Quake -lanit”, Konttinen nauraa. ”Olemme tässä myös pelaajalähtöisiä, eli hankimme pelejä, joita asiakkaat toivovat.”

Suunnitteilla on myös tapahtumia. Konttisen mukaan Shelterissä tullaan järjestämään omaa kilpapelitoimintaa, sekä joka kuukausi myös yksi Shelter Lockdown -yö, jolloin oman pelipisteen voi buukata koko yöksi.

Shelter Gameroom avaa ovensa tänään kello 14.00. Alta näet muutaman kuvan Shelteristä, ja tarkemmat tiedot pähkinänkuoressa.

Shelter Gameroom

  • 270 neliömetrin pelilounge Kaisaniemessä (Vuorikatu 16)
  • 64 pelipistettä, joista 4 sohvaa konsolipelaajille
  • 10-pisteinen yksityishuone
  • Pelaajien käytössä ti-to klo 14-21, pe klo 14-24, la klo 11-24 sekä su klo 12-18. Yritysten varattavissa päivisin aukioloaikojen ulkopuolella.
  • Laitteisto: nVidia RTX 2070 -näytönohjain, Intel i7 -prosessori ja 16Gb muistia. Oheislaitteina toimivat Asuksen 24” 144Hz pelinäyttö sekä Logitechin pelinäppäimistö, hiiri ja kuulokkeet
  • Hinta PC-pisteestä 4 €/t, konsolisohvasta 6 €/t ja oman kannettavan tuoville 2 €/t
  • Kerran kuukaudessa Shelter Lockdown -peliyö (pe-la)
Keskustelu

Kuka haluaa vetää lukuisten nörttien finnihiestä ja pesemättömistä hiuksista rasvoittuneet korvavaikkua täynnä olevat kuulokkeet korville? Voi olla jopa täitä siellä pahimmassa tapauksessa. Etova ajatus. Ehdottomasti omat kuulokkeet mukaan ja etanolia sisältävä desinfiointipyyhe/spray näppäimistön ja hiiren desinfinointiin.

Muropaketin uusimmat