”Hengästyttävä, raaka ja julma” – Kehuttu Hellblade: Senua’s Sacrifice tarjouksessa vielä huomiseen asti

21.03.2018 13:07 | Muropaketin toimitus

Psykoosia kuvaava toimintapeli Hellblade: Senua’s Sacrifice on tarjouksessa PlayStation 4:lle sekä PC:lle vielä reilun vuorokauden ajan.

Ninja Theory -studion suuren luokan indiepeli Hellblade: Senua’s Sacrifice oli yksi viime vuoden suurimmista yllätyksistä, ja se saikin osakseen kehuvia arvioita sekä palkintoehdokkuuksia. Nyt näyttävä ja raadollinen toimintapeli on myös tarjouksessa PlayStation 4:lle sekä PC:lle, mutta enää vain noin vuorokauden ajan.

PlayStation Storessa Hellblade kustantaa 18,95€ ja Steamissa 20,99€. Alennus on molemmilla alustoilla 30 prosentin luokkaa.

Hellbladen tarina ammentaa pohjoismaisesta mytologiasta, mutta peli kuvaa samalla myös psykoosia erittäin puhuttelevalla tavalla. Muropaketin toimittaja kirjoitti pelistä viikonloppuna julkaisemassamme artikkelissa, jossa käsiteltiin mielenterveyden häiriöitä videopeleissä.

Toimittajamme kuvailin Hellbladen olevan ”raaka ja julma”, sekä ”hengästyttävä kokemus”, ja kirjoitti siitä muun muassa näin:

”Hellbladen tapaa kuvasta psykoosia voi varmasti kritisoida, mutta ainakin se on täysin tinkimätön teos. Mielenterveyden asiantuntijoiden avustuksella kehitetty peli tuntuu julistavan, että myös toimintapelin genressä voidaan tehdä taidetta, ja tässä taiteessa voidaan kuvata yhtä hankalia ja rohkeita aiheita kuin kirjoissa ja elokuvissakin. Ja sitä ei voi kiistää, etteikö Hellblade olisi raastava ja välitön kokemus.”

Alta voit lukea koko artikkelin, sekä katsoa Hellblade: Senua’s Sacrificen trailerin. Pelin on huhuttu ilmestyvän pian myös Xbox Onelle.

Kun mieli järkkyy: Videopelit kuvaavat mielenterveyden häiriöitä ahdistavasti ja ansiokkaasti