Henry Cavill paljasti, kuinka Netflixin The Witcher -sarjan Geraltin ääni löytyi – ”Se oli iloinen yllätys”

17.07.2021 20:08 | Muropaketin toimitus

Netflixin The Witcher -sarjan pääosassa nähtävä Henry Cavill on paljastanut, kuinka hän löysi Geraltin äänen vahingossa.

Taannoisessa WitcherConissa haastateltavana ollut Cavill kertoi, ettei tekijöillä ollut alkujaan tarkoitus tehdä Geraltista käheä-äänistä. Hän käyttikin kuvausten alussa normaalia ääntään, mutta joululomien jälkeisissä kuvauksissa Cavill madalsi ääntään huomaamatta erään kohtauksen ajaksi ja huomasi asian vasta kuvausten jälkeen. Sen jälkeen lamppu syttyi.

”Se sai monet asiat kuulostamaan paremmilta, kun tiettyjen kommenttien tai kokonaisten dialogien ulostuonnin”, Cavill sanoo.

Tekijät päättivät sillä hetkellä jatkaa samalla käheällä äänellä, joka kuullaan lopullisessa tuotannossa. Tämä johti myös joidenkin jo kuvattujen kohtausten uudelleenkuvaukseen, jotta sama ääni säilyisi läpi ensimmäisen kauden.

Cavill kuitenkin kertoo olleensa huolissaan valitsemastaan äänestä, sillä se oli ”selkeästi saanut vaikutteita” Doug Cocklen käyttämästä äänestä CD Projekt Redin The Witcher -pelisarjassa. Näyttelijä ei halunnutkaan plagiarisoida toisen työtä, mutta lopulta totesi sen olevan riittävän erilainen Cocklen suorituksesta.

The Witcher jatkuu Netflixissä toisen tuotantokauden voimin 17. joulukuuta.