Hideo Kojiman pelistudiolla koronatartunta – pelisuunnittelijat siirtyivät etätöihin

31.03.2020 11:11 | Muropaketin toimitus

Death Strandingin kehitysstudiolla havaittiin koronatartunta, jonka vuoksi pelikehittäjät siirtyivät etätöihin koteihinsa.

Monilla pelistudioilla siirryttiin etätöihin jo pari viikkoa sitten koronaviruksen yltyessä pandemiaksi, mutta Kojima Productionsilla ollaan ilmeisesti tehty töitä perinteiseen malliin tälle viikolle asti. Nyt VG24/7 kuitenkin raportoi studion tiedottaneen, että yhdellä studion työntekijällä on diagnosoitu koronavirus.

Studion kannalta positiivista on se, että kyseinen työntekijä oli viimeksi töissä 20. maaliskuuta ja hän alkoi oirehtia vasta tämän jälkeen. Japanin viranomaiset eivät olekaan suoraan käskeneet Hideo Kojimaa sulkemaan studionsa ovia, mutta studion johto päätti silti siirtää kaikki työntekijät varotoimenpiteenä koteihinsa.

Kojima Productionsilla työskentelee viime vuotisen tiedon mukaan noin 80 työntekijää.

Japanissa on Ylen seurannan mukaan tällä hetkellä 1953 todettua koronatartuntaa, eli noin 600 tapausta enemmän kuin Suomessa. Japani on kuitenkin väkiluvultaan maailman 11. suurin valtio, jossa on asukkaita yli 125 miljoonaa, joten tartunaprosentti on kaikkiaan huomattavasti pienempi kuin Suomessa.