Hitman 2 tarjoaa matalan aloituskynnyksen aloittelijoille, mutta myös todellisia haasteita konkareille

17.11.2018 09:00 | Muropaketin toimitus

Hitman 2:n tuottaja kertoi Muropaketille, kuinka peli on edeltäjiään helpompi aloitteleville pelaajille.

Jos Hitman-pelisarja on jäänyt kokonaan väliin ja hiiviskelypelin haaste hirvittää, saattaa tiistaina ilmestynyt Hitman 2 olla juuri oikea peli hypätä mukaan Hitmanin pelaajakuntaan. IO Interactive -pelistudion vastaava tuottaja  Markus Friedl kertoi nimittäin Muropaketin haastattelussa, kuinka peli on tehty veteraanien ohella myös aloittelijoille.

”Peliin on tuotu mukaan vaikeustasot”, kertoo Frield. ”Pelaaja voi edetä helpolla tasolla, ja nauttia suurimmalta osin vain pelin tarinasta ja perussuorittamisesta.”

Friedl myöntää, että Hitman on koettu melko haastavaksi peliksi kokemattomille.

”Olemme halunneet tehdä nyt pelin helpommin lähestyttäväksi uusille pelaajille, mutta antaa tarpeeksi purtavaa myös konkareille. Siksi tasoja on kolme. Casual, joka antaa paljon anteeksi. Professional on luultavasti se, millä suurin osa pelaajista liikkuu ja ainakin aloittaa, sillä se tuntuu perinteiseltä Hitman-elämykseltä.”

Mukana on myös kolmas vaikeusaste Master, joka on Friedlin mukaan tarkoitettu ”niille, jotka haluavat hankaluuksia jo lähtökuopissa”.

”NPC:t ovat herkempiä, ja itse taistelut todella vaativia”, Frield kuvailee.

Uusia haasteita tuottavat myös uudet pelimekaniikat, kuten kehittäjät kertovat Muropaketin haastattelussa. Voit lukea haastattelun kokonaan alta.

Hitman 2 on saatavilla PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Haastattelu: Pelisarjaa uudistava Hitman 2 tehtiin luovan kaaoksen keskellä ja fanien toiveita kunnioittaen