Uusimmat

Varmoja hittejä ja yllätyksiä – Nämä olivat 15 parasta peliä vuonna 2021

24.12.2021 14:00 Muropaketin toimitus

Vuosi 2021 on pian takana, joten on jälleen aika listata vuoden parhaat pelit. Matkan varrelle on mahtunut odotettuja hittipelejä, suuria pettymyksiä ja positiivisia yllätyksiä.

Alta näet 15 vuoden parasta peliä Muropaketin arvostelijoiden mielestä. Kunkin pelin arvion pääset lukemaan otsikkoa klikkaamalla.

Koska korkeisiin pisteisiin nousi myös useampi edellisen parin vuoden aikana ilmestyneen pelin ehostettu versio, jätimme nämä suosiolla pois listalta. Niinpä esimerkiksi Controlin erinomainen PS5-käännös tai lähes täysiin pisteisiin yltänyt NieR Replicant Ver.1.22474487139 eivät löydy listalta.

1. Suomalaisvoimin tehty Returnal on viiden tähden huippupeli, joka ei massoja kosiskele

”Suomalaisen Housemarque-studion uusi Returnal-peli esittelee, miltä perinteinen arcade-peli näyttää AAA-tuotantoarvoilla tehtynä. Lopputulos on yksi vuoden 2021 parhaista peleistä.”

 

2. It Takes Two on upea toimintaseikkailu ja varmasti yksi vuoden 2021 parhaista peleistä

”It Takes Two on upea, vaihteleva ja taianomainen toimintaseikkailu, joka vie pelaajat huikealle matkalle läpi lapsuuden, useiden eri genrejen ja pelikirjojen.”

3. Upealta näyttävä Forza Horizon 5 on yksi kaikkien aikojen parhaista ajopeleistä

”Kokonaisuudessaan Forza Horizon 5:stä on vaikea keksiä pahaa sanottavaa. Kyse on heittämällä parhaasta avoimen maailman ajopelistä, mitä on koskaan tehty. Samalla Forza Horizon 5 on yksi vuoden parhaista pelijulkaisuista, johon voi upottaa kyllästymättä kymmeniä tai jopa satoja pelitunteja.”

4. Ratchet & Clank: Rift Apart on onnistunut erinomaisesti – PS5-konsolista otetaan nyt kaikki ilo irti

”Parasta Ratchet & Clank: Rift Apartissa on itse toiminta. Jo alkumetreillä pelaajan käsiin kaadetaan toinen toistaan erikoisempia aseita, joiden avulla vihollisten rökittäminen on hauskaa.”

5. Deathloop on yksi vuoden 2021 parhaista peleistä – ”Lähes viiden tähden toimintaa”

”Deathloop on ensi metreiltä asti vaikuttava toimintapeli. Se on visuaalisesti päräyttävä ja tyylikäs, persoonallisella soundtrackilla varustettu teos, josta ei juuri heikkoja kohtia löydy. Niin pelattavuus kuin tarinakin ovat laadukasta jälkeä, ja väittäisin sen nousevan myös Arkanen aiempia pelejä korkeammalle tasolle.”

6. Hitman 3 on alkuvuoden 2021 paras peli – ”Tuttu resepti toimii edelleen”

”Hitman 3 on erinomainen salamurhaajan hiekkalaatikko ja mainio tapa päättää Agent 47:n tarina. Pelaajalla on vapaat kädet oikeastaan mihin tahansa ja seikkailun uudelleenpeluuarvo on äärimmäisen hyvä.”

7. Halo Infinite on se uusi tuleminen, jota pelisarja on kaivannut

”Lyhyestä virsi kaunis: Halo Infinite on sitä mitä toivoinkin sen olevan. Se välttää oikeastaan kaikki sudenkuopat joihin pelisarjaa uudistamalla ja open world -kaavalla voisi langeta. Siihen voi tarttua uusikin pelaaja, mutta Halo-konkarit saavat pelistä juuri sitä mitä kaipaavat. ”

8. Jurassic World Evolution 2 on lähes viiden tähden dinosauruspeli, mutta tuottaa yhden ikävän pettymyksen

”Jurassic World Evolution 2:sta on vaikea löytää oikeita valituksen aiheita. Muutamaa hassua bugia lukuun ottamatta peli toimii moitteettomasti, ja se tarjoaa kylliksi haastetta ja monipuolisuutta erilaisista ympäristöistä aina dinojen geneettiseen manipulaatioon asti.”

9. Life is Strange: True Colors on niin hyvä peli, että se tuntuu sielussa asti

”Notkahdukset eivät onneksi pilaa Life is Strange: True Colorsin muutoin kokonaisvaltaisen positiivista kokemusta. Pelin loistavasti kirjoitetut hahmot sekä elävä maailma houkuttelevat tutustumaan läheisemmin, ja aidon hyväntuulinen fiilis kantautuu myös ruudun toiselle puolella istuvaan pelaajaan.”

10. Little Nightmares II on erinomainen kauhupeli, joka erottuu joukosta edukseen

”Kokonaisuudessaan Little Nightmares II on onnistunut jatko-osa alkuperäiselle pelille. Kyseessä on loistava ja tunnelmallinen yhdistelmä kauhua ja kevyttä tasoloikkaa. Pelin paras puoli on, kuinka se onnistuu säikyttelyn sijaan pelottelemaan, vieläpä kiitettävän uniikilla otteella. Siihen eivät kaikki kauhupelit pysty.”

11. Battlefield 2042 on erittäin vahva peli – tarjoaa paljon uutta vanhoja faneja unohtamatta

”Kokonaisuutena Battlefield 2042 on erittäin vahva paketti. Suurin kiitos siitä kuuluu Portalille, jonka avulla peli pysyy tuoreena ties kuinka kauan. Peli tarjoaa elämyksiä niin vannoutuneille faneille kuin uusille kokeilijoillekin.”

12. Marvel’s Guardians of the Galaxy on loistava peli supersankarijengin faneille

”Marvel’s Guardians of the Galaxy on mainio peli erityisesti Marvel-fanien näkökulmasta. Peli ei ehkä keksi mitään kovin uutta tai mullistavaa, mutta Star-Lordin ja kumppaneiden huumorintäyteinen matka galaksin läpi on silti mitä mainiointa viihdettä.”

13. Kosminen seikkailu Genesis Noir on ehdottomasti oudoimpia pelaamiamme pelejä ja melkein viiden tähden teos

”On selvää, että tällainen peli herättää monissa allergisen reaktion, ja tuskinpa se suurta yleisöä kosiskeleekaan. Rohkeammille pelaajille tarjolla kuitenkin säväyttävä taidepläjäys, monta mieleenpainuvaa hetkeä ja tarina, jossa on pohdiskeltavaa pitkäksi aikaa.”

14. Griftlands on yksi kaikkien aikojen parhaista korttipeleistä – Kokeile jos Hades ja Returnal kolisivat

”Griftlandsia on helppo suositella Hadeksen ja Returnalin jatkoksi uusille rohkeille yrittäjille. Näiden kahden lailla Klei Entertainmentin tuotos edustaa aloittelijoille jälleen täysin uutta lähestymistapaa monenkirjavaan lajityyppiin, mutta tarjoaa yhtä lailla kymmeniksi tunneiksi äärimmäisen nautinnollista pelattavaa.”

15. Hell Let Loose on hieno räiskintäpeli, joka voi järkyttää Battlefieldin ja Call of Dutyn faneja

”Hell Let Loosea voi suositella pelaajalle, joka etsii nopeatempoisen nurkkahipan sijaan hieman hidastempoisempaa sotasimulaattoria. Hell Let Loosessa ei tuijoteta K/D-mittaria tai kerätä killstreak-bonuksia, vaan tarkoituksena on toteuttaa oman joukkueen kanssa joukkueen strategiaa mahdollisimman tehokkaasti.”