Hittistudio Quantic Dreamin työntekijät levittivät kollegastaan loukkaavia kuvia – studio maksaa nyt korvauksia

03.12.2019 12:03 | Muropaketin toimitus

Quantic Dream on määrätty maksamaan korvauksia työntekijäänsä loukkaavan materiaalin vuotamisesta julkisuuteen, mutta ei itse materiaalista.

Vuoden 2018 alussa käynnistyi oikeussaaga, jonka keskiössä on ranskalainen pelistudio Quantic Dream.

Ensin monet mediat raportoivat, kuinka pelistudiolla on muun muassa nähty seksuaalista ahdistelua ja jaettu halventavia kuvia työntekijöistä. Tämän jälkeen studio haastoi oikeuteen asiasta raportoineet ranskalaismediat, ja tätä tapausta käsitellään vielä joulukuussa.

Nyt PC Gamer raportoi, että yhden entisen työntekijän oikeuskanne studiota vastaan on viimein ratkennut. Työntekijä erosi studiolta, kun kollegat levittivät hänestä kuvia, joita oikeusjuttua käsitellyt tuomari kuvaili ”homofobisiksi, misogynistisiksi, rasistisiksi ja erittäin vulgaareiksi”.

Tapaus ratkesi työntekijän eduksi, mutta Quantic Dream määrättiin maksamaan korvauksia ainoastaan materiaalin leviämisestä, ei itse loukkaavasta materiaalista. Studio maksaa entiselle työntekijälleen 5000 euroa korvauksia sekä 2000 euroa oikeuskuluja.

Kanteen nostanut työntekijä tulee PC Gamerin mukaan valittamaan päätöksestä, ja hän vaatii tuomiota myös yhdestä kuvasta, joka ei ollut aiemmin osana käsittelyä. Tässä kuvassa työntekijästä on ilmeisesti muokattu Hitlerin näköinen, ja muiden kuvien ohella sitäkin on levitetty pelistudiolla.

Jää nähtäväksi, mitä Quantic Dreamin tapauksessa vielä tulee julkisuuteen ja kuinka mediaan kohdistuvassa oikeushaasteessa käy. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että Detroit: Become Humanista (kuvassa) tunnettu studio ei ole mikään mukava työpaikka.