Huhu: BioShock-luojan uutukainen on ajautunut tuotantohelvettiin

04.01.2022 09:26 | Muropaketin toimitus

Ken Levinen luotsaama Ghost Story Games on ajautunut ongelmiin.

Bloombergin tuoreen raportin mukaan BioShock-sarjan veteraaneista koostuvan studion uutukainen on tuotantohelvetissä, jonka myötä peli on käynnistetty lukuisia kertoja uusiksi ja sen visio on vaihtunut.

Levinen vetämä studio perustettiin vuonna 2014 pian Irrational Gamesin suljettua ovensa, ja tulevaa projektia on kehitetty nyt viimeiset kahdeksan vuotta. Mitään virallista studion suunnalta ei ole kuitenkaan kuulunut, ja 15-henkinen tiimi väittääkin syyn piilevän Levinen johtajuudessa.

Nimettömänä pysyneet tekijät väittävät puolet alkuperäisestä tekijätiimistä jo lähteneen ongelmallisen tuotannon vuoksi ja että pelin julkaisu nähtäisiin aikaisintaan parin vuoden päästä. Yhdeksi ongelmaksi kehittäjät väittävät Levinen halun luoda BioShockin kaltaista AAA-tason kokemusta ilman tarvittavaa henkilöstöä.

Studion kehittämän projektin alkuperäinen idea oli Levinen mukaan olla eräänlainen ”kerronnallinen Lego-peli”, jossa jokaisen pelaajan pelikokemus olisi täysin uniikki. Tämä näkyisi muun muassa eri tavoilla reagoivissa hahmoissa sekä tapahtumissa riippuen siitä, mitä valintoja pelaaja on aiemmin tehnyt. Pelin oli määrä ilmestyä alkujaan jo syksyllä 2017.