UUSIMMAT

Huhu: Forza-ajopeleistä tunnetun studion seuraava peli saattaa olla Fable 4

08.01.2018 09:46 Muropaketin toimitus

Forza Horizon -peleistä tunnetun Playground Gamesin tekeillä oleva roolipeli saattaa olla Fable 4, mikäli tuoretta huhumyllyä on uskominen.

Viime marraskuussa kerroimme, että tähän mennessä vain Forza Horizon -ajopelejä kehittänyt Playground Games -studio suunnittelee parhaillaan avoimen maailman toimintaroolipeliä. Pelin tiimiin kerrottiin jopa palkatun kokeneita kehittäjiä muun muassa Metal Gear Solid -pelien ja Grand Theft Auto V:n (2013) taustajoukoista.

Nyt tuore huhu saattaa paljastaa, mistä pelistä on kyse. Kuten VG24/7 kertoo, on tuore vuoto viittannut siihen, että Fablesta tunnettuun Albioniin sijoittuva peli olisi kehitteillä. Itse vuoto ei ole vahvimmasta päästä, mutta myös entinen Lionhead Studiosin kehittäjä Don Williamson kommentoi Twitterissä tietävänsä kuka Fable 4:ää kehittäjää ja totesi tämän olevan ”kiinnostava valinta”.

Williamson on sittemmin poistanut twiittinsä, mutta hän ehti kommentoida myös, ettei yhdelläkään Brightonissa sijatisevalla studiolla ole resursseja Fable 4:n kokoiseen projektiin. WCCF Techin mukaan tämä rajasi pois toisen studion, jonka tiedettiin tekevän Microsoftin yksinoikeuspeliä, ja jättää Playground Gamesin vahvimmaksi ehdokkaaksi.

Playgroundin kerrottiin aiemmin tekevän ”täysin uutta roolipeliä”, mutta sen ei ole mainittu työstävän kokonaan uutta IP:tä. Lisäksi tuoreemmista työnhakuilmoituksista ilmaisu ”täysin uusi” on poistettu. Tältä pohjalta näyttää siis mahdolliselta, että aiemmin vain ajopelejä tehnyt studio kehittäisi Fable 4:ää, mikä todellakin olisi ”kiinnostava valinta”.

Jäämme odottamaan virallisia julkistuksia. Fable on kulttisuosiota nauttiva roolipelisarja, jonka epävarma tulevaisuutta on kommentoitu usein. Viime toukokuussa Xbox-johtaja Phil Spencer totesi, ettei sarjan tulevaisuudesta ole mitään kerrottavaa, mutta sarja voisi edetä moneen suuntaan.