Huhu: Halo Infinitestä leikattiin aivan järkyttävä määrä sisältöä ennen julkaisua

09.12.2021 11:29 | Muropaketin toimitus

Tällä viikolla julkaistu Halo Infinite oli alkujaan merkittävästi isompi peli.

Bloombergin tuoreen raportin mukaan Halo Infiniten yksinpelikampanja oli alkujaan suunniteltu Zeldan kaltaiseksi kokemukseksi, mutta kunnianhimoisista suunnitelmista leikeltiin lopulta lähes kaksi kolmasosaa. Nykyinen peli olisikin tämän valossa alkuperäistä hyvin paljon pienempi peli.

Toimittaja Jason Schreierin tekemän toimitustyön mukaan leikkausten takana oli useita syitä, kuten 343 Industriesin työntekijöiden menetys, luovan osaston keskinäiset riidat ja pelimoottoriksi valitun Faberin hankala optimointi. Jälkimmäinen osoittautui jopa niin ongelmalliseksi, että kehittäjät harkitsivat pitkään siirtymistä Unreal Enginelle.

Halo Infinite oli alkujaan tarkoitus julkaista jo Xbox Series X/S -konsoleiden yhteydessä marraskuussa 2020, mutta peli viivästyi joulukuuhun 2021. Schreierin mukaan tämä ei suinkaan ollut ensimmäinen myöhästyminen, vaan Halo Infiniten moninpelin oli alkujaan määrä ilmestyä jo vuonna 2019.

Pelin keskeneräisyydestä kielivät muun muassa suositun yhteistyötilan ja Forge-tilan puuttuminen, jotka lisätään peliin vasta kesällä 2022.

Lue myös: Arvostelu | Halo Infinite on se uusi tuleminen, jota pelisarja on kaivannut