Huhu: Klassisen Star Wars -pelin uusi versio saattaa muuttaa keskeisimmän pelimekaniikan

10.01.2022 15:12 | Muropaketin toimitus

Star Wars: Knights of the Old Republic saattaa nähdä päivänvalon hyvin erilaisena kuin pelaajat sen muistavat.

Star Wars: Knights of the Old Republic tunnetaan yhtenä aikansa parhaista roolipeleistä ja kenties kaikkien aikojen parhaana Star Wars -pelinä. Siksi olikin riemastuttavaa, kun viime vuonna raportoitiin pelin saavan uuden elämän remake-version muodossa.

Nyt Comic Book raportoi kuitenkin yllättävästä huhusta. Pelitubettaja MrMattyPlays väittää kuulleensa raportteja siitä, että pelissä ei olisikaan vanhaa tuttua vuoropohjaista taistelujärjestelmää, vaan taistelu muistuttaisi enemmän God of War- ja Nioh-pelejä.

Tämän voisi jättää omaan arvoonsa, mutta Screen Rant raportoi lisäksi, että KOTORin uusintaversiota työstävä pelistudio Aspyr etsii parhaillaan uutta taistelusuunnittelijaa. Työpaikkailmoituksessa ei erikseen mainita Star Wars -peliä, mutta siinä puhutaan AAA-pelistä, joka voi hyvinkin olla juuri Knights of the Old Republic.

Kyse on tietysti pelkistä huhuista, mutta taistelujärjestelmän uusiminen kuulostaa sangen uskottavalta. Monet tuoreet roolipelit ovat painottaneet toimintapelimäistä taistelua, ja esimerkiksi Final Fantasy VII Remake teki vastaavan uudistuksen alkuperäisestä pelistä.

Huhujen todenperäisyys jää todennäköisesti epävarmalle pohjalle vielä pitkäksi aikaa. Työpaikkailmoituksen perusteella Star Wars: Knights of the Old Republicin uusintaversiota saadaan nimittäin odottaa vielä pitkään.