Huhu: Ongelmallinen merirosvopeli Skull & Bones on ylipäätään elossa tämän yllättävän tahon vuoksi

21.07.2021 11:20 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin Skull & Bones on ollut kehitteillä jo arvioiden mukaan yli kahdeksan vuoden ajan ja pelin pitkäjänteisyyden takana on tuoreen raportin mukaan yllättävä taho.

Kotakun julkaiseman raportin mukaan nimetön lähde kertoi, että mikä tahansa muu julkaisija olisi jo lopettanut ongelmallisen piraattipelin tuotannon useita kertoja kahdeksan vuoden aikana. Ainoa syy, miksi se on edelleen elossa, on Ubisoftin ja Singaporen hallituksen tekemä sopimus, joka pakottaa peliä kehittävän Ubisoft Singaporen julkaisemaan alkuperäisen pelin, jotta heidän saamat valtiontuet säilyisivät.

Toiset nimettömänä pysyneet kehittäjät paljastavat, että peli käynnistyi alkujaan Assassin’s Creed 4: Black Flagin laajennuksena, josta muovautui sitten MMO, ja sen jälkeen nykyinen kokonaan uusi pelisarja, Skull & Bones. Tosin Skull & Bones itsessään on myös muuttunut lukuisia kertoja vuosien aikana.

Kotaku kertoo, että pelin tapahtumapaikkana on ollut muun muassa Karibia, Intian valtameri sekä jopa fantasiamaailma, minkä lisäksi pelin genreä ja rakennetta on myös muokattu moneen otteeseen. Pelin lopullinen muoto ei ole lähteiden mukaan edelleenkään selvä, mutta Ubisoftin edustaja paljasti, että pelin alfaversio on tarkoitus käynnistää piakkoin.

Virallisten tietojen mukaan Skull & Bones siirtyi ”uuteen visioon” viime vuonna, ja viime kesäkuussa sen kerrottiin jälleen myöhästyvän.