Seuraavan Final Fantasy -pelin julkistus saattaa olla jo lähellä – tai ehkä toiveikkaat fanit ovat tulkinneet nyt vähän liikaa?

01.09.2020 10:31 | Muropaketin toimitus

Square Enixin on huhuiltu työstävän jo Final Fantasy XVI:ta ja viimeisimmät Twitter-varaukset vihjaisivat, että pelin virallinen julkistus saattaa olla likellä.

Myönnettäköön, ettei tämä huhu ole vahvimmasta päästä, mutta tuoreimmat spekulaatiot ovat heränneet kiitos @FF16_JP ja @FF16_EN Twitter-tilien hiljattaisesta aktivoimisesta, jotka ovat sittemmin muutettu yksityiseksi tiliksi. Näihin tileihin liitetyt sähköpostit saattaisivat olla myös mahdollisuuksien puitteissa rekisteröity Square Enixille, joskin mitään varmuutta tästä ei ole.

Huhulle antaa hieman lisäpontta tieto siitä, että Final Fantasy -pelisarjan aiempien osien tilit ovat käyttäneet jossain määrin myös samaa nimeämiskäytäntöä. Esimerkiksi Final Fantasy XIV ja Final Fantasy Exvius ovat molemmat Twitterissä vastaavasti pelinnimellä ja alaviivan jälkeisellä lokaatiolla, jotka FFXVI:n tapauksessa viittaavat todennäköisesti pelin englanninkieliselle ja japaninkieliselle tilille. Toisaalta monet pelisarjan Twitter-tilit ovat myös toteutettu täysin eri nimeämiskäytönnöin, minkä lisäksi ne käyttävät roomalaisia numeraaleja, eikä numeroita, kuten tämän vuodon tapauksessa.

Mikään ei myöskään estä ketä tahansa rekisteröimästä kyseisiä tilejä itselleen, minkä lisäksi Square Enix ei ole virallisesti julkistanut Final Fantasy -sarjan seuraavaa osaa.

Tämä ei olisi kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun kehitteillä oleva peli paljastuisi Twitter-tilien aktivoimisen kautta. Muun muassa Fable sai Twitter-tilin ennen pelin virallista julkistusta myöhemmin.