Uusimmat

Huhu: Uusi BioShock-peli on viimein tekeillä täydessä hiljaisuudessa

15.04.2018 09:40 Muropaketin toimitus

Bioshock

Pelisivusto Kotakun raportti paljastaa, että uutta BioShock-peliä kehitetään Mafia III -kehittäjä Hangar 13 -studion naapurissa.

BioShock-pelit kuuluvat 2000-luvun kehutuimpiin räiskintöihin, mutta sarjan edellinen peli BioShock Infinite ilmestyi jo yli viisi vuotta sitten. 2K Games on kuitenkin aiemmin vakuuttanut, ettei suosittua pelisarjaa ole hylätty.

Nyt seuraavan BioShock-pelin kehitys näyttää paljastuneen yllättävällä tavalla. Pelisivusto Kotaku on tehnyt pitkän raportin Mafia III -pelistä (2016) tunnetusta Hangar 13 -pelistudiosta, jolta irtisanottiin helmikuussa runsaasti työntekijöitä. Tässä ohessa selvisi, että studion viereisessä rakennuksessa kehitettiin salaperäistä peliä nimellä Parkside.

Parksidea kehitetään Kotakun mukaan pienellä tiimillä, johon on rekrytoitu työntekijöitä eri puolilta peliteollisuutta. Työntekijät eivät suostuneet kertomaan naapuristudion kollegoilleen mitään pelistä, mutta lopulta kuitenkin paljastui, että kyseessä on salanimellä kehitetty seuraava BioShock-peli.

Seuraavasta BioShockista ei luonnollisesti tiedetä mitään yksityiskohtia. Pieni kehitystiimi kuitenkin viittaisi siihen, ettei projekti ole valtavan pitkällä. Varmalta näyttää myös, ettei pelisarjan luoja Ken Levine ole missään tekemisissä seuraavan pelin kanssa, sillä Levine johtaa pelikehitystä uudella Ghost Story Games -studiollaan, joka perustettiin aiemman BioShock-studion Irrational Gamesin raunioilta.