Huhujen mukaan PlayStation 5 on Xbox Project Scarlettia tehokkaampi

12.06.2019 14:10 | Muropaketin toimitus

Sony paljasti ensimmäiset viralliset faktat PlayStation 5:stä jo aiemmin keväällä, kun taas Microsoft julkisti ensikatsauksen seuraavan sukupolven Xbox Project Scarlettiin E3-messujen yhteydessä.

Kummankaan konsolin tarkoista teknisistä ominaisuuksista ei ole vielä tarkkaa tietoa, joskin Project Scarlett perustuu Zen 2 ja Radeon RDNA -arkkitehtuuriin ja on jopa neljä kertaa Xbox One X:ää tehokkaampi. Sekä Sony ja Microsoft ovat kertoneet panostavansa seuraavan konsolisukupolven kanssa erityisesti latausaikojen eliminoimiseen konsoleista löytyvien erikoisvalmisteisten SSD-levyjen avulla.

Nyt GameInformerin päätoimittaja on kertonut Twitterissä huhuista, joiden mukaan PlayStation 5 pesisi Xbox Project Scarlettin tehoissa. Tiedot ovat peräisin pelikehittäjiltä. Se, miten mahdollinen tehoero erottuu seuraavan sukupolven konsoleille julkaistavissa peleissä jää nähtäväksi.

Xbox Project Scarlettin on vahvistettu ilmestyvän loppuvuodesta 2020. PlayStation 5:n julkaisuajankohta sijoittunee sekin ensi vuoden loppupuolelle.