UUSIMMAT

Huippustriimaaja Ninja: ”Tehtäväni ei ole opettaa lapsia rasismista tai valkoisten etuoikeudesta”

26.01.2021 10:22 | Muropaketin toimitus

Suosittu Twitch-striimaaja Tyler ”Ninja” Blevins on sanonut suorat sanat tuoreessa haastattelussa omasta tehtävästään suosittuna suoratoistajana.

The New York Timesin haastateltavana olleelta Ninjalta kysyttiin useista eri aiheista, kuten hänen uusista urasuunnistaan sekä parin vuoden takaisesta kommentista, jonka mukaan hän ei halua pelata naisten kanssa siitä syntyvän draaman vuoksi.

Yksi kysymyksistä liittyi kuitenkin monien suosittujen striimaajien ympärille kehkeytyneestä kysymyksestä, miten suoratoistajat voisivat vaikuttaa katsojiinsa ja heidän käyttäytymiseen. Erityisesti häneltä kysyttiin, mitä voitaisiin tehdä lieventääkseen tai estääkseen näitä seuraavien lasten usein lapsellisia ja nopeasti rasistisiksi äityviä kommentteja syntymästä. Blevins heitti tehtävän suoratoistajien sijaan vanhempien vastuulle.

”Mutta se kaikki juontaa kasvatuksesta. Haluatko tietää, millainen lapsesi on? Kuuntele häntä, kun hän pelaa videopelejä ja ei tiedä, että kuuntelet. Tässä myös toinen asia: miten valkoinen lapsi voi tietää olevansa etuoikeutettu, jos hänen vanhempansa ei koskaan opeta asiaa tai keskustele heidän kanssaan rasismista”, Blevins toteaa.

Blevins jatkoi vielä todetakseen, ettei hänen tehtävä ole opettaa lapsia kulttuurista tai rasismista, koska hänen ensimmäinen ajatus kommenttikentillä ilmaantuvista rasistisista kommenteista on se, että kyseessä on todennäköisesti trolli.

”Onko minun tehtäväni käydä tämä keskustelu lapsen kanssa? Ei, sillä ensimmäinen asia, joka mieleeni pälkähtää [tällaisesta sanasta], on se, että olen joutunut trollin kohteeksi. Jos joku sanoo jotain rasistista toisen suoralähetyksessä, se saattaa aiheuttaa kyseisen striimaajan bannaukseen. Se on karmeaa, mutta se on ensimmäinen ajatus, joka minulla nousee päähän”, Blevins jatkaa.

Hän ei usko käytöksen juontavan myöskään pelaamisesta, vaan yleisesti internetkulttuurista ja kasvottomuuden mahdollistamasta suojasta. Hän toivoisikin, että olisi olemassa keino, jolla käyttäjät voitaisiin saattaa vastuuseen näiden teoista.

Muropaketin uusimmat