Huonosti kävi jälleen yhden lelupelin: Ubisoftin viihdyttävä Starlink saa uutta sisältöä, mutta figuurit lakkautetaan

08.04.2019 14:37 | Muropaketin toimitus

Koko perheen scifi-seikkailu Starlink: Battle for Atlas saa uutta sisältöä vain digitaalisessa muodossa.

Ubisoft yritti viime vuonna käynnistellä uutta toys to life -figuuripeliä Starlinkillä, joka toi konsoleille lisälaitteen avulla toimivia avaruusaluksia aseineen ja pilotteineen. Muropaketin arvostelussa peli ja käyttöliittymä havaittiin oikein viihdyttäviksi, mutta tämä ei Starlinkiä riittänyt pelastamaan.

Kuten Game Informer kertoo, on Ubisoft päättänyt olla julkaisematta enää uusia figuureja peliinsä. Starlink tulee saamaan uutta sisältöä digitaalisten laajennusten myötä, mutta lisää fyysisiä lisäosia ei julkaista.

Ubisoftin avoimen blogipostauksen mukaan kyse on yksinkertaisesti myyntiluvuista. Starlink ei käynyt niin hyvin kaupaksi, että enempää figuureja kannattaisi valmistaa. Luvassa on kuitenkin laajennuksia, esimerkiksi Nintendon klassikkohahmo Starfoxin oma lisäosa.

Toys to life -pelit ovat riskialtis genre, kuten lakkautetut Disney Infinity ja Lego Dimensions ovat osoittaneet. Toisaalta sitä on kutsuttu myös yhdeksi peliteollisuuden tuottoisimmista osista, ja esimerkiksi Skylanders-pelin figuurit ovat tuottaneet yli kolme miljardia dollaria.

Starlink: Battle for Atlas on saatavilla PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja Nintendo Switchille. Ubisoftin värikäs avaruusseikkailu toimii myös kokonaan digitaalisesti, mutta kullekin konsolille on saatavilla oma ohjaintelakka aluksineen. Nämä tosin katoavat varmaankin pian markkinoilta Ubisoftin päätöksen myötä.