UUSIMMAT

Hyvästit pelihistorialle – iso liuta Need for Speed -pelejä katosi juuri bittiavaruuteen

01.06.2021 11:17 | Muropaketin toimitus

Electronic Arts teki yllätysjulkistuksen ilmoittaessa usean Need for Speed -pelin katoavan kauppapaikoilta ja päättävän moninpeliserverit.

Redditissä julkaistussa viestissä EA paljastaa Need for Speed Carbonin, Need for Speed Undercoverin, Need for Speed Shiftin, Need for Speed Shift 2: Unleashedin ja Need for Speed the Runin kadonneen eilisestä alkane digitaalisista verkkokaupoista. Samalla myös kaikkien mainittujen pelien sisäiset kauppapaikat suljettiin.

Pelejä voi toistaiseksi pelata kuitenkin vielä normaalisti, jos pelin omistaa entuudestaan, mutta 31. elokuuta alkaen myös pelien verkkoserverit suljetaan kokonaan. Tämän jälkeen näitä ei voi enää ostaa mistään, eikä niitä voi pelatakaan muuta kuin yksin omalla koneella.

Päätöksen takana on kannattamattomuus ylläpitää vanhojen pelien palvelimia, kun pelaajamäärät ovat olemattomat. Julkaisija mainitseekin tiedotteessaan tiimien keskittyvän jatkossa ”Need for Speed -sarjan tulevaisuuteen”.

Yllä mainitut pelit ovat vuosien 2006 ja 2011 ajalta. Pelihistorian ja pelien säilyvyyden kannalta päätös on tietenkin rikollisen surkea, sillä poisvedon myötä peleihin ei enää koskaan pääse käsiksi mitään muuta kautta kuin omistamalla näiden fyysisen kopion.