Ihmisoikeusjärjestö vetoaa Valveen, Sonyyn ja Microsoftiin, ettei kohupeli Six Days in Fallujahia julkaistaisi pelikaupoissa

08.04.2021 09:24 | Muropaketin toimitus

Yhdysvaltalainen kansalaisjärjestö kampanjoi tulevan räiskintäpelin julkaisua vastaan.

Jo kerran lakkautettu ja nyt uudelleen kehitettävä Six Days in Fallujah on herättänyt paljon kohua jo etukäteen. Peli sijoittuu vuoden 2004 toiseen Fallujan taisteluun, joka tunnetaan Yhdysvaltain lähihistorian verisimpänä kamppailuna. Taistelussa menehtyi satoja siviilejä, ja Yhdysvaltojen on arveltu syyllistyneen sotarikoksiin, mutta tämä ei ole estänyt Highwire Gamesia tekemästä tapahtumien pohjalta räiskintäpeliä, joka muistuttaa ulkoisesti Call of Dutya.

Ei mikään ihme, että pelin julkaisu herättää kritiikkiä. PC Gamer kertoo, että Amerikkalais-islamilaisten suhteiden neuvosto CAIR on vaatinut, etteivät Valve, Sony ja Microsoft toisi peliä myyntiin omissa pelikaupoissaan.

Ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestönä toimivan CAIR:n koordinaattori Huzaifa Shahbaz kutsuu peliä ”arabien murhaamissiumlaattoriksi, joka tulee vain normalisoimaan muslimeihin kohdistuvaa väkivaltaa Amerikassa ja ympäri maailman”.

”Six Days in Fallujahin kaltaiset videopelit vain glorifioivat väkivaltaa, joka riisti henken sadoilta Irakin siviileiltä, oikeuttavat Irakin sotaa ja vahvistavat muslimivastaisia tunteita aikana, jona muslimivastainen kiihkoilu uhkaa ihmishenkiä”, Shahbaz toteaa.

Six Days in Fallujahin on määrä ilmestyä myöhemmin tänä vuonna, mutta tarkkaa julkaisupäivää ei ole kerrottu. Peliyhtiöt eivät vielä tiettävästi ole reagoineet CAIR:n vetoomukseen.

Muropaketin uusimmat