Uusimmat

Ikäluokituksia määräävän ESRB:n mukaan mikromaksulaatikot eivät ole uhkapelaamista

12.10.2017 20:18 Muropaketin toimitus

Pelaajayhteisössä on käyty viime aikoina paljon keskustelua niin sanotuista ”loot boxeista”, eli mikromaksuilla avattavista tavaralaatikoista, jotka sisältävä erilaisia pelin sisäisiä hyödykkeitä. Nyt Pohjois-Amerikassa ikäluokituksia jakava ESRB on kertonut, etteivät tavaralaatikot ole uhkapelaamista.

Mikromaksuilla hankittavat, erikoistavaroita sisältävät ”loot boxit” eli niin sanotut tavaralaatikot ovat herättäneet paljon keskustelua viime aikoina. Aiemmin lähinnä ilmaispelattavissa F2P-peleissä nähdyt tavaralaatikot ovat pikku hiljaa hivuttautuneet myös täysihintaisiin peleihin, kuten Middle-Earth: Shadow of Wariin sekä Forza 7:ään.

Nyt Pohjois-Amerikkalainen ikärajoituksia jakava ESRB-organistaatio on kertonut, etteivät tavaralaatikot ole heidän mielestään uhkapelaamista, raportoi Kotaku. ESRB:n mukaan pelaajat saavat tavaralaatikoista aina jonkinlaisen tavaran, joten se on rinnastettavissa esimerkiksi keräilykorttipelien boostereihin. ”Kuten keräilykorttipeleissä, myös tavaralaatikoista saatavien tavaroiden harvinaisuus voi vaihdella”, toteaa ESRB:n edustaja.

ESRB jaoittelee uhkapelaamisen ”todelliseen uhkapelaamiseen” sekä ”simuloituun uhkapelaamiseen”. Todellisessa uhkapelaamisessa käytetään oikeaa rahaa, kun taas simuloidussa uhkapelaamisessa käytetään ei-rahanarvoista valuuttaa, kuten pelin sisällä hankittavia kolikoita. Todellista uhkapelaamista sisältävät pelit saavat automaattisesti K18-ikärajan.

Mikäli tavaralaatikot luokiteltaisiin todelliseksi uhkapelaamiseksi, tarkoittaisi se monien pelien kohdalla ikärajan merkittävää korotusta. Myös pelikaupat saattaisivat jättää uhkapelaamista sisältävät pelit pois valikoimistaan.