Ikäviä uutisia faneille – Westworld-mobiilipeli sulkee ovensa oikeuskiistan vuoksi

17.01.2019 16:51 | Muropaketin toimitus

Kesällä Bethesda syytti Behaviour Interactivea Fallout Shelterin suorasta kopionnista Westworld-mobiilipelissä. Nyt Behaviour Interactive ja Warner Bros joutuvat sulkemaan Westworldin.

Bethesdan mukaan Westworld-peli muistutti maanalaisen rakentelupelimekaniikkansa sekä graafisen tyylinsä puolesta hyvin paljon Fallout Shelteriä. Sen lisäksi Bethesda epäili, että Behaviour on käyttänyt molempien pelien pohjalla samaa Bethesdan omistamaa koodia, sillä Westworld-pelistä löytyi samoja bugeja kuin Fallout Shelterin aiemmista versioista. Bethesdan mukaan kopioimalla koodia Behaviour pystyi luomaan Westworld-pelin paljon tavallista nopeammin.

Näistä syistä Bethesda on haastoi sekä Warner Brosin että Behaviourin oikeuteen kauppasalaisuuksien rikkomisesta sekä tekijänoikeus- ja sopimusrikkomuksista. Yhtiöt tiedottivat aiemmin pääseensä asian tiimoilta sopuun, mutta eivät kertoneet ratkaisusta sen tarkemmin.

Nyt sopimus on realisoitumassa hyvin ikävällä tavalla Westworldin mobiilipelin faneille. Pelin twitter-tilillä on ilmoitettu, ettei Westworldiin oteta enää uusia pelaajia ja että se poistetaan sekä Google Play Storesta että App Storesta. Nykyiset pelaajat voivat vielä jatkaa pelin parissa huhtikuun 16. päivään saakka, jonka jälkeen peliserverit sammuvat pysyvästi. Mikromaksuja maksaneita kehotetaan käyttämään ostamansa krediitit pois ennen peliservereiden sulkemista.

Muropaketin arvostelussa Westworld-mobiilipeli keräsi 3,5 tähteä viidestä.