UUSIMMAT

Ikävistä julkaisuongelmista kärsineen Outridersin kehittäjät vastaavat nyt pelaajille – ja vihjailevat ”merkittävistä” jatkosuunnitelmista

05.04.2021 07:04 | Muropaketin toimitus

People Can Flyn viime perjantaina julkaistu Outriders on kärsinyt julkaisusta lähtien vakavista yhteysongelmista.

Uusi toimintapeli vaatii toimiakseen jatkuvan verkkoyhteyden, mutta studion ja julkaisija Square Enixin toistuvat serveriongelmat ovat johtaneet siihen, etteivät pelaajat ole päässeet pelaamaan peliä kunnolla. Ongelmat tuntuvat vaikeuttavan etenkin kavereiden kanssa peluuta, minkä vuoksi studio joutui jo aiemmin poistamaan pelistä alustojen välisen pelituen toistaiseksi kokonaan.

Nyt studio on kuitenkin kertonut selittävänsä kaiken myöhemmin ja paljastavansa tarkemmin, mikä julkaisussa meni vikaan ja mitä sen eteen on tehty. Toistaiseksi he kuitenkin keskittyvät korjaamaan ongelman, joka tuntui jatkuneen vielä sunnuntaille asti.

Forbesin haastattelussa studion luova ohjaaja Bartek Kmita on paljastanut erillisessä yhteydessä, että studio olisi kiinnostunut tuomaan lisäsisältöä Outridersiin tulevaisuudessa. Vaikka tekijät eivät ole toistaiseksi julkistaneet pelin jatkosuunnitelmia tai miellä sitä edes live service -peliksi, mahdollisia laajennuksia ei ole suljettu pois suunnitelmista.

”Tämä ei ole games-as-a-service-peli, mutta jos ihmiset pitävät siitä, teemme ehdottomasti lisää sisältöä Outriders-universumin sisällä. Meillä on monia tarinoita kerrottavana ja paljon ideoita tutkittavana, joita emme saaneet mahtumaan alkuperäiseen peliin. Olisimme siis iloisia päästäksemme luomaan lisää sisältöä tulevaisuudessa”, Kmita paljastaa.

Hän jatkaa, että mahdolliset lisälaajennukset eivät jäisi myöskään pieniksi sisältöpaketeiksi, vaan olisivat ”merkittäviä laajennuksia itsenäisine tarinoineen”.