Ikuisuusprojekti Star Citizen viranomaisten kynsissä – Kehittäjät keräsivät varoja olemattomia avaruusaluksia myymällä

09.09.2021 17:21 | Muropaketin toimitus

Star Citizen -kehittäjä Cloud Imperium Games on joutunut lisäämään peliin mahdollisesti saapuvien tuotteiden ennakkomyyntiin liittyviin sähköposteihin huomautuksen, jossa kerrotaan, etteivät ostetut tavarat tule heti saataville.

Star Citizen on saanut Ison-Britannian markkinointiviranomaisilta huomautuksen, kertoo PC Gamer -sivusto.

Kyse on siitä, kuinka peliä tekevä Cloud Imperium Games keräsi kehitysvaroja myymällä Star Citizeniin mahdollisesti saapuvia avaruusaluksia. Missään vaiheessa ei kerrottu, tulevatko ostetut tuotteet valmiiseen peliin.

LUE MYÖS: Star Citizen on kerännyt yli 440 miljoonaa dollaria, mutta pelin julkaisuajankohdasta ei ole vieläkään mitään aavistusta – onko tapauksessa kyse massiivisesta huijauksesta?

Cloud Imperium Games on lähettänyt markkinointisähköposteja, joissa kehotetaan ostamaan pelin konseptialuksia, kun niitä vielä on myynnissä. Tuotteet eivät ole niiden ostamisen aikaan saatavilla, eikä mainoksissa kerrota alusten hintoja.

Cloud Imperium Games on sittemmin lisännyt mainossähköposteihin vastuuvapauslausekkeen, jossa kerrotaan, että myynnissä olevat tuotteet ovat työn alla, eikä niitä voi heti käyttää.

Vastuuvapauslauseke on muuta mainostekstiä pienemmän kokoinen, ja siinä luvataan, että tuotteet tulevat olemaan osa valmista peliä.

Star Citizen on ollut kehityksessä vuodesta 2011 asti, kun pelin joukkorahoituskampanja käynnistyi. Cloud Imperium Games on kerännyt varoja tähän mennessä jo lähes 300 miljoonaa euroa. Pelin julkaisupäivää ei ole vielä kerrottu.

Muropaketin uusimmat