UUSIMMAT

Indiepeleihin keskittyvä, Spotify-tyylinen striimauspalvelu julkaistaan loppukesästä

11.07.2017 20:48 | Muropaketin toimitus

Jump on uusi videopelipalvelu, jossa pelaajat pääsevät käsiksi mittavaan kirjastoon indiepelejä kiinteällä kuukausimaksulla. Tuore palvelu on juuri aloittanut beta-testauksen.

IGN raportoi eilen äskettäin julkistetusta pelipalvelusta, joka kantaa nimeä Jump. Juuri beta-testaukseen siirtynyt Jump on striimauspalvelu, jonka kautta pääsee pelaamaan runsasta pelivalikoimaa yhdellä kiinteällä kuukausimaksulla.

Toisin kuin muut kuukausimaksulliset pelipalvelut, Jump ei edellytä pelien kokonaista asentamista omalle koneelle, vaan palvelun pohjalla oleva verkkoteknologia mahdollistaa pelien pelaamisen suoraan Jumpin omassa sovelluksessa ja lyhyellä latausajalla. Jumpin toimitusjohtaja Anthony Palma toivoo palvelusta Netflixin kaltaista loogista askelmaa pelien julkaisemiselle.

”Jos tätä vertaa elokuvateollisuuteen, elokuvat menevät premium-myyntiin teattereiden kautta, ja kun se myynti alkaa pudota, niille etsitään muita kanavia ja lopulta ne päätyvät tilauspalveluihin, kuten HBO:lle tai Netflixiin”, Palma luonnehtii. ”Vastaavaa ei tällä hetkellä ole tarjolla peliteollisuudessa, etenkään indiepeleille.”

Jumpin kerrotaankin keskittyvän aluksi indiepeleihin ja tarjoavan ilmestyessään yli 60 peliä – beta-vaiheessa valikoima saattaa tosin vaihdella. Palvelussa tarjolla olevat pelit eivät myöskään vaihtele, kuten esimerkiksi Xbox Game Pass -palvelussa, vaan valikoima tulee ainoastaan laajenemaan. Tarkkoja tietoja palvelussa olevista tai sinne tulevista peleistä ei ole tarjolla, mutta Jumpin verkkosivuilla olevasta kuvasta voi bongata sellaisia indiepelejä kuin Teslagrad (2013), Molemen Must Die! (2017), ja Always Sometimes Monsters (2014).

Palvelun beta-versioon voi tutustua Jumpin verkkosivuilla, ja lopullisen palvelun on tarkoitus avautua vielä kesän aikana. Jump on tarjolla Windowsille, Macille ja Linuxille, ja sen tilaushinnat tulevat alkamaan noin kymmenestä dollarista.

Muropaketin uusimmat