Uusimmat

Ison-Britannian prinssi on huolissaan Fortniten pelaajista: ”Mikä vanhempia oikein vaivaa?”

05.10.2018 11:20 Muropaketin toimitus

Fortnite: Battle Royale aiheuttaa huolta jo Ison-Britannian kuningasperheessäkin. Prinssi Harry on ihmetellyt, miksi vanhemmat eivät puutu lasten pelaamiseen.

Fortniten ilmiömäinen suosio on tänä vuonna nostanut sen pelaamisen ongelmia kritisoivien silmätikuksi. Nyt myös Ison-Britannian prinssi Harry on tarttunut aiheeseen tuoreella kouluvierailulla.

People-lehden mukaan Harry ojensi 8-vuotiaita koululaisia, jotka kertoivat pelaavansa Fortnitea, toteamalla: ”Teidän ei oikeasti pitäisi pelata sitä.”

Harryn kerrotaan myös tokaisseen samalla: ”Mikä vanhempia vaivaa?”

Koska kyse on 8-vuotiasta lapsista, on Harry samalla linjoilla PEGI-luokitusten kanssa. Ilmaispeli Fortniten ikäraja on nimittäin Euroopassa 12 vuotta, ja Suomessakaan kyseessä ei ole kehotus, vaan ikäraja on sitova: 12-luokituksen saaneita pelejä ei saa myydä alle 12-vuotiaille. Kotioloissa kukaan ei tietysti tule pelaamista valvomaan, joten vastuu asiasta kuuluu vanhemmille.

Fortnite on noussut tänä vuonna kohuotsikoihin, joissa peliä on syytetty esimerkiksi peliaddiktion aiheuttamisesta lapsille tai jopa useammista avioeroista. Peli on myös asettunut osaksi populaarikulttuuria, minkä osoitti jo se, että sitä parodioitiin tuoreessa Saturday Night Liven sketsissä.

Pelistudio Epic Games on rapotoinut, että Fortnitea pelaa kuukausittain eri alustoilla kaikkiaan 78 miljoonaa ihmistä. Kyse on siis kiistatta viime vuosien suurimmasta pelimaailman ilmiöstä.

Muropaketin uusimmat