Jälleen yksi videopeli kääntyy pöytäroolipeliksi – kiinnostavaa luettavaa myös pelisarjan faneille

23.01.2020 09:25 | Muropaketin toimitus

Arkane Studiosin ylistetty Dishonored-pelisarja muuttuu perinteiseksi roolipeliksi.

Useammista digitaalisista peleistä on tehty jälkikäteen lautapelejä ja pöytäroolipelejä, ja nyt Arkane Studiosin kehittämä Dishonored-sarja liittyy tähän joukkoon. Kuten Kotaku kertoo, rope-valmistaja Modiphius julkaisee virallisen Dishonored: Roleplaying Gamen tulevana kesänä.

Aiemmin muun muassa Homeworldista ja Falloutista omat pöytäroolipelinsä tehnyt Modiphius tarjoilee Dishonored-pelin 300-sivuisena, kovakantisena sääntökirjana, jonka luulisi kiinnostavan myös niitä, jotka fanittavat alkuperäistä pelisarjaa. Kirjan kerrotaan nimittäin sisältävän runsaasti taustakertomusta ja historiaa Dishonoredin kiehtovasta, steampunk-henkisestä maailmasta. Mukana kehityksessä on myös ollut kirjoittajia, jotka ovat työstäneet alkuperäisiä pelejä.

Dishonored-pelit ovat kuluneen vuosikymmenen arvostetuimpia hiiviskely- ja toimintapelejä, mutta ikävä kyllä ne eivät koskaan nousseet valtavaan myyntimenestykseen. Dishonored 2 nousi kuitenkin Muropaketin kriitikoiden suosikeihin 2010-luvulta.

Dishonored: Roleplaying Game on julkistettu Modiphiuksen sivuilla, mistä löytyy myös lisätietoja pelistä. Kuvan näyttävästä roolipelikirjasta näet alta.

Muropaketin uusimmat