Uusimmat

Jälleenmyyjä varoittaa: ”Sony on kieltänyt meitä myymästä PS5:tä kivijalkamyymälöistä tänä vuonna”

29.10.2020 08:00 Muropaketin toimitus

Sonyn väitetään kieltäneen kivijalkamyymälöitä myymästä PlayStation 5 -konsolia tänä vuonna lainkaan seurausten uhalla.

Norjalaisen Gamer.no-sivun mukaan yhtiö on lähettänyt jälleenmyyjille varoituksen, jonka perusteena on Sonyn halu välttää pahentamasta koronatilannetta, jonka uusien konsoleiden ostoryntäys voisi aiheuttaa. Sen sijaan konsolit täytyisi myydä tänä vuonna ainoastaan verkkokauppojen kautta vuoden 2020 loppuun saakka.

Sivu väittää nähneensä kyseisen viestin ja siinä olevan ylimääräisen varoituksen, jonka mukaan sääntöä rikkovat jälleenmyyjäliikkeet menettävät Sonyn yhteistyötuen tulevien myyntien kohdalla. Viestin saaneita liikkeitä ovat muun muassa norjalainen Coop Norge sekä Gigantin omistava Elkjøp. Sony ei ole kuitenkaan kommentoinut asiaa.

Resetera-käyttäjä väittää myös saksalaisten liikkeiden saaneen saman viestin. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko samanlaista käskyä lähetetty myös suomalaisille jälleenmyyjille. Prisma Kalevan apulaismyyntipäällikön kerrotaan tosin jo viestineen aiemmin, ettei PlayStation 5 -konsoleita tuoda julkaisussa myymälämyyntiin lainkaan, vaan aikaisintaan joulukuussa. Prismat kuitenkin myyvät konsolia ennakkoon verkkokaupan kautta.